Круглий стіл з питань аварійної готовності та реагування в атомній енергетиці

26 января 2015
3079 просмотров Голосов: 0 Автор:Oleg
article6909.jpg

26 січня 2015 року у м. Києві Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86», разом з Державною інспекцією ядерного регулювання України, проводять Міжнародний круглий стіл з питань аварійної готовності та реагування у сфері атомної енергетики. Захід пройде під егідою європейської громадської мережі Nuclear Transparency Watch за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку та співробітництва.

Метою круглого столу є налагодження діалогу між заінтересованими сторонами, включаючи широку громадськість, щодо аварійної готовності та реагування в атомній енергетиці України. Особлива увага приділятиметься питанням інформування населення та залучення громадськості до прийняття рішень, а вітчизняна практика аналізуватиметься в контексті європейських підходів.

До участі у круглому столі запрошуються європейські експерти, представники центральних та місцевих органів влади України, громадських організацій, експлуатуючих організацій, ЗМІ та інші заінтересовані особи, які обговорятьситуацію з аварійною готовністю та реагуванням у випадку ядерних і радіологічних аварій на європейському, регіональному та національному рівні.

Програма заходу передбачає обговорення міжнародних стандартів у цій сфері, вітчизняної нормативно-правової бази, стану її дотримання та можливостей удосконалення, а також питання міжвідомчої координації та взаємодії з органами місцевої влади, інформування та залучення широкого кола заінтересованих сторін, а також транскордонну взаємодію.

Громадськість матиме змогу дізнатися про те, які заходи вживає влада для мінімізації наслідків позапроектних аварій для населення та довкілля, який справжній стан із забезпеченням йодної профілактики, укриттями, евакуаційними планами та іншими аспектами пост-аварійного реагування, як органи влади та інші відповідальні сторони інформують населення про кроки, які слід вживати у разі аварій тощо.

Для учасників заходу та представників ЗМІ на 27 січня заплановано ознайомчий візит до Аварійно-технічного центру ДП НАЕК «Енергоатом» (кількість місць обмежена).

Запрошуємо зацікавлену громадськість взяти участь у заході. Для участі просимо надіслати до 22 січня 2015 року на адресу[email protected] або факсом (044) 234-69-29 реєстраційну форму.

Попередня програма заходу.

За додатковою інформацією можна звертатись до контактних осіб:

від ВЕГО «МАМА-86» — Зоряна Міщук, Анна Пустовар, тел. (067) 403-26-09, [email protected].

від Держатомрегулювання — Тетяна Лагута, тел. (044) 254-41-66, [email protected].

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk