Пенсійні виплати переселенцям

1 декабря 2014
2717 просмотров Голосов: 1 Автор:Oleg
article6246.jpg

5 листопада поточного року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №637 «Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичних операцій».

Згідно цієї постанови продовження виплати пенсій особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичних операцій, здійснюється за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується довідкою, виданою згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичних операцій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 року №509.

Пенсії, що призначені відповідним особам до набрання чинності цією постановою, виплачуються за фактичним місцем їх проживання у разі видачі їм до 31 грудня 2014 року такої довідки.

Тобто, для отримання пенсії з 01.01.2015 року обов’язковою умовою є реєстрація в Єдиній інформаційній базі даних про взятих на облік осіб, які переміщуються.

Не варто хвилюватися особам, які не встигнуть зареєструватися до зазначеної дати. Після реєстрації виплата пенсії буде поновлена з 01.01.2015 року.

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk