Зростанню цін не відповідає зростання зарплат - причина незадоволення людей 2015 роком

29 декабря 2015
3348 просмотров Голосов: 0 Автор:Kovel
article11520.jpg

 

У 2015 році основною причиною незадоволення українців були, переважно, економічні негаразди. Про це під час підбиття політичних підсумків року розповіла директор Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва: 

– Близько 60% опитаних українців вважають, що країна розвивається у неправильному напрямку, але 22% переконані, що у правильному. Ми поцікавилися – чому? Що мається на увазі під «правильним» і «неправильним» напрямками розвитку?  Аргументи наступні. Переважна більшість тих, хто переконаний, що Україна розвивається у правильному напрямку, назвали євроінтеграцію, зростання соціальної активності людей, волонтерство, здійснення реформ (хоч і повільне), зміцнення армії. Що ж мають на увазі люди, котрі вважають, Україна рухається у неправильному напрямку? В основному, економічні негаразди: війна, зростання цін, котрому не відповідає зростання зарплат, відсутність упевненості у майбутньому, збільшення тарифів ЖКГ, правління олігархів. Якщо узагальнити, то вийде, що, власне, економічні негаразди є причиною незадоволення людей. Індикаторами ж руху країни у правильному напрямі є завершення війни, загальне зростання економіки, зростання рівня життя, притягнення до відповідальності корупціонерів… Ми у грудні 2014 року питали, чи готові ви нести матеріальні труднощі заради реалізації реформ. Тоді були готові 43%, нині цей показник зменшився на 10%, але й зараз 33% готові потерпіти. Однак відбулися зміни серед тієї категорії, яка не готова терпіти. Основна причина не стільки скепсис щодо успішності реформ, скільки те, що майже 40% населення не готові терпіти нинішнє злиденне становище.

Також Ірина Бекешкіна зазначила, що підтримка такого явища як самосуд протягом 2015 року помітно зменшилася. 

– За даними наших досліджень, близько 62% опитаних виступають проти самосуду, за нього лише 7,5%, і цей показник менший порівняно з попередніми роками. Гадаю, підтримка насильства у суспільстві знижується, можливо, через реальну  небезпеку цього... Дострокові парламентські вибори не підтримують 43%, підтримують 37%. Лище 56% готові взяти у них участь, причому, традиційно, цифри вищі, ніж реальна явка. І, в разі проведення дострокових парламентських виборів, якщо говорити про тих, хто готовий взяти у них участь, з них 40% не обрали, за яку партію голосуватимуть. Можна сказати, що 40% населення не бачать ту партію, яку можна підтримати. 

Джерело

Похожие статьи:

Новости в мире​Євросоюз додав до списку на санкції ще декількох українців

ОбществоВсе більше держав Шенгенської зони відмовляють українцям у візах

Новости ОбществаПосилюється перевірка реєстрації українців за місцем проживання -Указ Президента

ЭкономикаУкраїнці масово оформляють субсидії

Новости УкраиныУкраїнці стали більше заробляти

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk