І ця туди ж: Меркель влаштовує Медведчук

25 июня 2014
4160 просмотров Голосов: 0 Автор:Pavel Nek
article5142.jpg

Канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала офіційно зробити лідера «Українського вибору» Віктора Медведчука посередником для забезпечення діяльності Тристоронньої контактної групи, до якої вже входять Кучма, Зурабов і Тальявіні.

Про це вона сказала під час чотирьохсторонньої телефонної розмови за участі президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда та президента Росії Володимира Путіна.

Окрім того, Меркель запропонувала забезпечити систему моніторингу з елементами контролю (стосується блокпостів та передачі пунктів пропуску на україно-російському кордоні) за участі спостерігачів ОБСЄ, включно із представниками Росії на час припинення вогню.

Також канцлер Німеччини виступила за продовження переговорів Тристоронньої контактної групи 26 червня 2014 року.

Меркель, окрім того, запропонувала сторонам обмінятися списками заручників, а також попросила керівництво Росії виступити зі зверненням щодо звільнення людей до всіх, хто зараз їх утримує.

Як повідомила прес-служба глави Української держави, Порошенко та інші учасники розмови погодилися з пропозицією Ангели Меркель.

Сторони також домовились продовжити розмову в даному форматі у четвер 26 червня цього року.

Також під час розмови Порошенко проінформував співрозмовників про серйозні порушення, що виникли під час реалізації оголошеного ним режиму припинення застосування сили в односторонньому порядку.

Зокрема, президент зазначив, що з 20 червня зафіксовано 52 випадки порушення режиму припинення вогню з боку терористів, внаслідок яких загинуло 18 осіб, поранено 27 людей.

Путін підтримав пропозицію Порошенка щодо запровадження режиму припинення вогню та його моніторингу, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України підкреслив, що реалізація мирного плану та забезпечення контролю всього периметру кордону можлива за умов присутності спостерігачів ОБСЄ, включно з представниками Росії.

У ході розмови Порошенко зазначив, що рішення Ради Федерації зі скасування дозволу на використання військ РФ на території України є позитивним сигналом на шляху реалізації мирного плану.

При цьому, він наголосив, що сьогодні Україна очікує на реальні дії з боку Росії, які сприятимуть подальшій стабілізації ситуації на Донбасі.

Порошенко закликав Путін вжити конкретних заходів з припинення постачання бойовикам зброї та техніки через кордон України.

Похожие статьи:

Новости в миреРосія приступила до підготовки санкцій щодо ЄС і США

Новости в миреЄС опублікував список українських чиновників задля санкцій

Новости ПолитикиКличко говорив з Меркель про санкції проти представників влади – «УДАР»

Новости в мире​Росія не боїться санкцій Заходу та радить «слідкувати за Аляскою»

Новости в мире​Нова влада України самі винні в тому, що втратили Крим - Лукашенко

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk