​Яценюк оголосив про поступки Східній Україні

11 апреля 2014
20755 просмотров Голосов: 1 Автор:Євген Торін
article4438.jpg

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив про поступки мітингувальникам у Східній Україні.

Голова уряду виступив за ліквідацію обласних держадміністрацій, голови яких призначаються президентом, а також за збереження регіонального статусу російської мови. Крім того, він заявив, що парламент повинен прийняти закон про місцеві референдуми.

З такими заявами Яценюк виступив на розширених зборах з представниками керівництва східних регіонів, членами уряду і народними депутатами України.

— Центральна влада готова не просто до діалогу з регіонами, а до виконання законних вимог і бажань кожного жителя нашої країни. Ми, в рамках змін до конституції, будемо в змозі відповісти на всі сподівання, на кожну специфіку кожного регіону, — запевнив Премьер-міністр.

Окрім цього, він пообіцяв замінити обласні державні адміністрації виконавчими комітетами, які формуватимуться обласними радами. Виконкомам передадуть всі повноваження (фінансові, економічні, адміністративні), необхідні для контролю за регіоном та залучення інвестицій.

Яценюк додав, що Верховна Рада прийме закон про місцевий референдум, який легітимізує рішення народних зібрань. Відповідні поправки будуть внесені і до закону про всеукраїнський референдум. Коли саме парламент затвердить закони, політик не повідомив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ НА «VREMYA.EU»: От повышения цен уже не уйти. сколько и за что украинцу теперь платить?

Крім того, прем'єр пообіцяв не скасовувати закон про державну мовну політику, що гарантує використання «регіональних мов».

Згаданий закон був прийнятий в 2012 році. Наприкінці лютого 2014 року, після втечі президента Віктора Януковича і приходу до влади нового уряду, він був скасований. Однак згодом, зіткнувшись з негативною реакцією російськомовного населення, нова влада оголосила, що рішення про скасування закону не набуде чинності.

Яценюк збирається ініціювати всі поправки до конституції до виборів президента, які призначені на 25 травня.

Нагадаємо, з початку березня, після зміни влади в Києві, у Східній Україні проходять проросійські мітинги. За цей час чотири рази було захоплено будівлю Донецької адміністрації. З 7 квітня вона знаходиться в руках людей, що оголосили про створення «незалежної Донецької народної республіки». Від штурму захопленого будинку влада поки що утримується.


Похожие статьи:

Новости ПолитикиЯценюк, Тягнибок і Турчинов проходять у справі про "захоплення влади"

Новости ПолитикиЯценюк каже, що існує можливість проведення виборів у 2014 році

Новости Политики​На Турчинова, Яценюка і Ярему можливий замах

Новости ПолитикиБондаренко рассказал о слухах об арестах в рядах оппозиции

Новости ПолитикиОпозиція готується назвати "єдину команду для перемоги"

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk