Аксьонов призначений прем'єр-міністром Криму незаконно - указ Турчинова

1 марта 2014
3354 просмотра Голосов: 0 Автор:Евген Скил
article4002.jpg

Призначення Верховною Радою Криму Сергія Аксьонова главою кримського уряду було здійснено з порушенням Конституції України і Конституції АРК

— Верховна Рада Автономної Республіки Крим 27 лютого 2014 своїм рішенням № 1656-6/14 призначила на посаду голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Аксьонова. Це призначення було здійснено з порушенням частини четвертої статті 136 Конституції України, частини першої статті 37 Конституції Автономної Республіки Крим, затвердженої Законом України від 23 грудня 1998 року № 350 — ХІV, пункту 21 частини другої статті 9 Закону України «Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим», статті 7 Закону України «Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим», — йдеться в указі, в.о. глави держави, голови Верховної Ради Олександра Турчинова.

У цьому зв'язку, Турчинов постановляє донести до відома громадян України, державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, їх посадових і службових осіб, що рішення Верховної Ради Криму від 27 лютого «Про призначення Аксьонова на посаду голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим» прийнято з порушенням Конституції і законів України.

Також пропонується Верховній Раді Криму скасувати дане рішення. До його скасування і до вирішення в установленому Конституцією та законами України порядку питання про призначення голови Радміну Криму Кабінету міністрів України, іншим органам виконавчої влади не вважати Аксьонова «таким, що представляє Раду міністрів Автономної Республіки Крим, у відносинах з органами виконавчої влади, здійснює інші повноваження голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим».

Згідно з указом, постійному представнику президента України в Автономній Республіці Крим належить здійснювати моніторинг видання Радою міністрів АРК актів і невідкладно повідомляти про видання актів Радміну виконуючому обов'язки президента України, голови Верховної Ради, для вжиття заходів, передбачених Конституцією України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Похожие статьи:

Новости ПолитикиНа народному віче виголосили маніфест із вимогами до влади

Новости КиеваВерховная Рада собственным актом возобновила действие Конституции-2004

Новости ПолитикиЯценюк, Тягнибок і Турчинов проходять у справі про "захоплення влади"

Новости Политики​На Турчинова, Яценюка і Ярему можливий замах

Новости ПолитикиОпозиція починає запис всіх бажаючих до об'єднання "Майдан"

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk