Компартія України відійшла у опозицію

25 февраля 2014
3938 просмотров Голосов: 0 Автор:Евген Скил
article3944.jpg

Комуністична партія України та її фракція у Верховній Раді вирішили перейти в опозицію. Про це заявили в Президії ЦК КПУ.

При цьому керівництво партії розкритикувало не тільки отримання влади супротивниками президента Віктора Януковича, але і їх попередників. У КПУ відзначили, що минуле керівництво країни обрало «згубний, антинародний» політичний курс, про що комуністи його нібито неодноразово попереджали. «Проте наші застереження та пропозиції грубо ігнорувалися, виходячи з власних інтересів», — йдеться в заяві.

Нова влада, зі слів керівництва КПУ, також ігнорує інтереси виборців. Вона «закриває очі на роздмухування в країні «антикомуністичного психозу», знищення пам'ятників Леніну і захисникам часів Великої Вітчизняної війни», а також напади на офіси компартії України. «Користуючись цим, неонацисти ще більше розперезалися», — констатували комуністи.

Нагадаємо, що останнім часом у Києві та інших містах країни почастішали напади на штаби Компартії України. Невідомі в масках громили і підпалювали їх. 24 лютого активісти, що представилися бійцями «Самооборони Майдану», захопили і підпалили будинок лідера КПУ Петра Симоненка.

У Верховній Раді останнього, сьомого скликання, комуністи отримали 32 місця. Практично з усіх важливих законопроектів вони голосували солідарно з правлячою «Партією регіонів» (з якої були в коаліції в Раді шостого скликання). У середині лютого, на тлі кризи, що вибухнула в країні політичної кризи, почалася масова втеча депутатів з ПР. Після втечі президента Віктора Януковича з Києва та фактичної зміни влади в країні «Партія регіонів» оголосила про перехід в опозицію.

Похожие статьи:

Новости Политики​У Раді зареєстрований проект постанови про ліквідацію фракції комуністів

ПроисшествияВідкрито кримінальне провадження за фактом підпалу будинку сина Симоненка

Новости Политики​Симоненко більше не бере участь в президентській гонці

Новости ПолитикиСимоненко рассказал о реальных угрозах

Происшествия​Київський офіс Компартії сьогодні вночі спалили

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk