Кучма розповів, який "вибух" підготує Росія, якщо Україна попрямує до ЄС

5 декабря 2013
3402 просмотра Голосов: Автор:
article1739.jpg

 Україна зупинила підписання Угоди про асоціацію через велику економічну залежність від Росії, впроваджену ще з комуністичних часів.

Про це в інтерв'ю польській "Gazeta Prawna" заявив екс-президент України Леонід Кучма, - повідломляє Українська правда

Кучма пояснив, що зрив асоціації відбувся через те, що Київ не виконав ще всіх умов ЄС і зіткнувся з великим тиском Росії.

За його словами, залежність української економіки від Росії має давнє коріння.

"Сильна економічна залежність від Москви сягає ще радянських часів. Це Ленін визначив, що економічна система країни має бути так влаштована, щоб виробництва з периферії максимально залежали від центру. Наслідки цієї політики ми все ще відчуваємо в Україні", - пояснив Кучма.

Він розповів, що виробництва,які залежать від Росії, працевлаштовують близько 400 тисяч українців.

"У цих людей є сім'ї. Це означає, що існування 1,5 мільйона людей залежать від Росії. Якщо Росія реалізує свої погрози після підписання ЗВТ з ЄС, то це загрожує ще більшим вибухом. Тільки уже не на захист ідей, а за хліб", - заявив Кучма.

За його словами, головною помилкою теперішньої влади України є відсутність діалогу з людьми.

"Треба організувати круглий стіл і буквально на пальцях показати людям, що насправді відбувається. Інакше - криза буде поглиблюватись", - вважає Кучма.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_kuchma-rozpoviv-yakij-vibuh-pidgotue-rosiya-yakscho-ukrajina-popryamue-do-es/530080">Gazeta.ua</a>

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk