Луценко вірить, що Євромайдан народить нову політичну силу

18 декабря 2013
3316 просмотров Голосов: Автор:
article2055.jpg

 В Україні ще немає політичної сили, яка стане виразником інтересів Євромайдану, але вона на ньому народжується.

Про це лідер "Третьої української уеспубліки" Юрій Луценко заявив у суспільно-політичному ток-шоу "Приціл" із Сергієм Рахманіним, повідомляє прес-служба громадянського руху.

"На Євромайдані народився запит не лише не нову Україну, але і на нову політичну силу, яка втілюватиме цей запит на нову систему влади в країні", - каже Луценко.

"Політики, громадські активісти, учасники Євромайдану мають запропонувати альтернативу нинішньому авторитарному феодалізмові", - зазначив політик.

За його словами, "Євромайдан народив нових керівників студентських комітетів, блокпостів, громадських рухів і навіть молодих лідерів раніше маловідомих партій. Суспільство стало дорослішим, прагматичнішим і цинічнішим. Політиків воно розглядає як інструмент".

Політик зазначає, що в Україні з’явився попит на європейські реформи.

"Якщо раніше про них говорили декоративно та іронічно, зокрема, як про "євроремонт" та "євроновації", то зараз виник попит на цінності, які зробили успішними наших західних сусідів від країн Прибалтики до Болгарії", - зазначив Луценко.

На його думку, нинішні події – "це друга спроба буржуазної революції в Україні. Двигуном і помаранчевої революції, і сьогоднішніх подій було і є незадоволення середнього класу авторитарно-феодальними порядками".

"Середній клас, або той, хто мріє ним стати, хто відчуває себе вільним, об’єдналися із знедоленими масами, яких довели до жебрацтва соціальною дресурою нинішнього режиму. Але ключем до змін, тими, хто вийшов першими, і тих, хто вночі 11 грудня прибіг на барикади, був середній клас", - зазначає Луценко.

"Зараз на Євромайдані народжується антисистема, якої так і не запропонували нинішні політики. Вони дали технологію протесту "проти", але не дали технології "за", - сказав політик.

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk