Міжнародна реакція на події в Україні

19 февраля 2014
2421 просмотр Голосов: 0 Автор:Pavel Nek
article3839.jpg

Папа Римський Франциск у середу звернувся до сторін конфлікту в Україні із закликом припинити насильство, повідомляє Радіо «Ватикан»:


«З тривожним серцем слідкую за тим, що цими днями відбувається у Києві. Запевняю український народ у своїй духовній близькості й молюся за жертви насильства, за їхні родини і за поранених. Закликаю всі сторони припинити будь-які насильницькі дії та шукати порозуміння і миру в країні». Із таким закликом Папа Франциск звернувся до учасників загальної аудієнції, що зібрала 19 лютого десятки тисяч паломників на площі святого Петра у Ватикані.

Рішуче засудила події в Україні та закликала до їх незалежного розслідування верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллай:

«Рішуче засуджую вбивства і закликаю уряд і протестувальників діяти для зниження напруженості і знайдення мирного вирішення нинішньої кризи», – йдеться в заяві верховного комісара ООН.

Правозахисна організація «Дім Свободи» також засудила ескалацію насильства в Києві:

«Такий розвиток подій посилає тривожний сигнал, адже президент Віктор Янукович вирішив посилити тримісячну кризу, незважаючи на вимоги демонстрантів про тісніші зв’язки з Заходом і більшу демократію», − йдеться в заяві «Дому Свободи».

«Янукович втратив легітимність і повинен піти у відставку. Тим часом Сполучені Штати і Європейський Союз повинні негайно закликати його припинити використання сили. Також для США та ЄС життєво важливо ввести візові та фінансові санкції для прискорення істотних політичних змін. Цей крок мав бути зроблений вже давно», − заявив Креймер.

Європарламентар Ребекка Гармс закликає Євросоюз заморозити рахунки представників української влади:

«ЄС повинен чинити тиск на Київ і Москву в рівній мірі. Європа не безсила: уряди країн ЄС повинні швидко запровадити цільові санкції проти тих українських керівників, які несуть відповідальність за ескалацію напруженості. Заморожування їхніх рахунків назріло», − заявила Гармс.

Похожие статьи:

Новости Общества​Користувачі соціальних мереж проти концертів Ані Лорак

Новости ПолитикиОпозиція починає запис всіх бажаючих до об'єднання "Майдан"

Новости ПолитикиДобкін остаточно зійшов з розуму, назвав киян "недалекими" і запропонував повернути Харкову статус столиці

Новости ПолитикиОпозиція готується назвати "єдину команду для перемоги"

Новости ПолитикиИсполнение закона об амнистии митингующих будет под контролем

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk