Майдан вимагає дострокових виборів до Верховної Ради

8 июня 2014
4177 просмотров Голосов: 0 Автор:Pavel Nek
article4979.jpg

Як передає кореспондент УНІАН, таку вимогу до нового президента України Петра Порошенка та до діючого парламенту озвучили представники Ради Майдану.

Як зазначали учасники віча, Майдан не розходиться і не припиняється з багатьох причин, й однією з головних є те, що “досі у вищому законодавчому органі влади знаходяться люди, які 16 січня проголосували за диктаторські закони”, і багато із цих людей не приходять на засідання ВР, не підтримують реформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНа Майдані зачитали «наказ» новому президенту України

Майдан наголошує, що вибори повинні проводитись за пропорційною системою, а громада має формувата списки. Також учасники віча вимагають зниження прохідного бар’єру у Верховну Раду до 3%, «оскільки нинішній бар’єр не дає можливості потрапити в парламент молодим політичним силам, які народжені Майданом».

Крім того, серед вимог — фінансова прозорість партій: звіти перед громадянами про джерела надходження коштів та витрати на виборчі кампанії перед голосуванням.

«Наступна наша вимога — це забезпечити належні заходи безпеки, щоб виборці усіх регіонів могли висловити свою позицію щодо того, хто має бути у Верховній Раді. Ми не можемо обрати Раду тільки частиною України. Донецьк, Луганськ та Крим повинні також обирати своїх представників до Верховної Ради», — наголосили учасники віча на Майдані.

Похожие статьи:

Новости ПолитикиОпозиція готується назвати "єдину команду для перемоги"

Новости Общества​Користувачі соціальних мереж проти концертів Ані Лорак

Новости ПолитикиОпозиція починає запис всіх бажаючих до об'єднання "Майдан"

Новости ПолитикиДобкін остаточно зійшов з розуму, назвав киян "недалекими" і запропонував повернути Харкову статус столиці

Новости ПолитикиИсполнение закона об амнистии митингующих будет под контролем

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk