Народний Фронт втрачає довіру прихильників

23 мая 2015
2429 просмотров Голосов: 1 Автор:Pavel Nek
article8776.jpg

Зараз партійні штаби значно активізувалися напередодні місцевих виборів, які мають відбутися 25 жовтня, і, зрозуміло, що ключова боротьба буде відбуватися саме в Києві.

Як стало відомо в штабі однієї з політичних сил, сьогодні в команді «Народного фронту» ідуть серйозні дискусії з приводу того, як діяти в непростій для цієї політичної сили ситуації, що склалася. Справа в тому, що рейтинги популярності лідерів «Народного фронту» — Яценюка і Турчинова — настільки впали за останній період, а підтримка цієї партії настільки мізерна, що мова йде про справжнє політичне фіаско. У зв’язку з цим, штабістами розглядається кілька сценаріїв.

Найбільш оптимальним і вигідним для «Народного фронту» вважають варіант об’єднання з партією Петра Порошенка. І в цьому зараз активно намагаються переконати Президента.

Другим варіантом уникнення, або принаймні відтермінування «політичної смерті» може стати перенесення місцевих виборів. І можливі механізми для цього теж шукаються. Недаремно Арсеній Петрович все частіше і частіше почав робити заяви про «дуже високу» можливість наступу Росії.

Якщо не вийде реалізувати перший і другий сценарії, залишається третій варіант – відмова від участі у місцевих виборах. Але щоб не легітимізувати політичну поразку, такий крок буде пояснений таким чином: відмова від участі у виборах зумовлена тим, що ключові лідери «Народного фронту» мають ефективно працювати на ключових посадах, «для народу».

Для того, щоб зрозуміти, в якому розпачі знаходиться керівництво «Народного фронту», наведемо деякі цифри «штабних» соціологічних опитувань. Так, ще півроку тому (у листопаді 2014 року) загальна довіра до Арсенія Яценюка складала 61,1%, недовіра — 32,4%. На сьогодні (травень 2015 року) А. Яценюку довіряють 23% киян, не довіряють 71,7%. Тобто, Арсеній Петрович за шість місяців втратив 38% своїх прихильників.

У листопаді 2014 року Олександру Турчинову довіряли 43% опитаних, не довіряли 45,9%. На сьогодні О. Турчинову довіряють 15,2 %, не довіряють 76,3 %. Тобто, за півроку він втратив 27,8% симпатиків.

Партія «Народний фронт» у виборах до Київради півроку тому набирала 9,4%. Сьогодні – лише 2,4%, тобто, за шість місяців – мінус 7%.

Отож, політична смерть «Народного фронту» — близька, як ніколи. Залишається лише питання, коли це буде підтверджено результатами виборів.

obozrevatel.com

Похожие статьи:

Новости ПолитикиЯценюк каже, що існує можливість проведення виборів у 2014 році

Новости ПолитикиОпозиція готується назвати "єдину команду для перемоги"

Новости Политики​На Турчинова, Яценюка і Ярему можливий замах

Новости ПолитикиЯценюк, Тягнибок і Турчинов проходять у справі про "захоплення влади"

Новости ПолитикиБондаренко рассказал о слухах об арестах в рядах оппозиции

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk