Парламент Криму проголосував за референдум і відставку уряду

27 февраля 2014
5147 просмотров Голосов: 0 Автор:Євген Торін
article3981.jpg

Депутати кримського парламенту проголосували за проведення референдуму у АРК, а також за відставку уряду автономної республіки на чолі з Анатолієм Могильовим.

На позачерговому пленарному засіданні сьогодні, 27 Лютий, кримський парламент прийняв постанову про проведення в Автономії республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень в Автономної Республіки Крим, повідомила начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної Ради Криму Ольга Сульнікова.

За її словами, за це рішення проголосували 61 з 64 депутатів.

На основі постанови, кримський парламент ухвалив рішення провести 25 травня 2014 референдум, на який буде винесено питання: «Автономна Республіка Крим володіє державної самостійністю і входить до складу України на основі договорів і угод» («так» або «ні»).

Цією ж постановою президії кримського парламенту доручено розробити та затвердити порядок та організацію проведення референдуму.

Кримському парламенту доручено здійснити фінансування та матеріально-технічні забезпечення організації проведення референдуму.

Також на позачерговому пленарному засіданні парламент півострова прийняв рішення про недовіру Раді міністрів Криму й скорочення його повноважень. За словами Сульнікової, на підтримку відповідного рішення проголосували 55 з 64 кримських парламентаріїв.

Відповідно до прийнятого рішення, Верховна Рада Криму визнала діяльність Ради міністрів Криму за 2013, за результатом її звіту, в цілому незадовільною, а також у зв'язку з цим висловила недовіру кримському уряду.

Цим же рішенням парламент припинив повноваження Ради міністрів Криму.

Крім того, парламент звільнив Анатолія Могильова з посади голови Ради міністрів Криму в порядку ст. 136 Конституції України.

Документ набирає чинності з моменту прийняття.

Разом з тим, як повідомив керівник кримського відділення Комітету виборців України Андрій Крисько, точне число депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, які могли прийняти рішення про організацію референдуму в Криму і недовіру уряду, невідомо, оскільки в залі знаходилися тільки депутати без засобів зв'язку.

За даними члена президії кримського парламенту Енвера Абдураїмова, у депутатів при вході до парламенту озброєні люди відбирали всі засоби зв'язку. Сам Абдураїмов тому й вирішив не заходити в будівлю парламенту.

З тими парламентаріями, хто знаходиться в будівлі Верховної Ради Криму, неможливо зв'язатися. Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту при голосуванні, або використовувалися їхні електронні картки для голосування без їх участі.

Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів.

Похожие статьи:

Новости УкраиныЛуганские сепаратисты объявили результаты "референдума"

Новости УкраиныПроросійські організації в Донецьку збирають підписи за референдум «про долю Донбасу»

Новости ПолитикиУкраїнцям пропонують надати право через референдум звільняти чиновників

Новости Общества​В Донецке продолжают пугать бандеровцами (ФОТО)

Новости ПолитикиАксенов перенес всекрымский референдум на 30 марта

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk