Рада зібралася на позачергове засідання

2 марта 2014
5045 просмотров Голосов: 0 Автор:Євген Торін
article4012.jpg

Сьогодні Верховна Рада зібралася на позачергове засідання.

Як передає «УНІАН» з посиланням на депутата від партії «УДАР» Валерія Карпунцова, засідання проходитиме в закритому режимі.

Із закликами терміново провести засідання парламенту раніше виступили українські політики. Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, коментуючи загострення відносин з Росією, заявила, зокрема, що депутати повинні прийняти цілий ряд рішень.

На її думку, Рада повинна зажадати скликання Радбезу ООН у Києві, а також проведення саміту ЄС в Криму. Крім того, депутати, як вважає колишня голова уряду, повинні домагатися термінового підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Сьогодні ж, на Майдані Незалежності відбудеться «народне віче», яке буде присвячене збереженню територіальної цілісності України.

1 березня Рада Федерації РФ дозволила використовувати російський військовий контингент на Україні. З відповідним проханням до парламенту раніше звернувся президент РФ Володимир Путін, пославшись на загрозу для громадян Росії і російських військовослужбовців, дислокованих в Криму відповідно до міжнародної угоди. Президент, як повідомив увечері 1 березня його прес-секретар Дмитро Пєсков, рішення про використання військ поки не прийняв.

Керівництво України на цьому тлі оголосив загальну мобілізацію. Військовозобов'язаним направляють повістки, повідомляючи їх прийти у військкомати. Радбез України розпорядився привести збройні сили країни в повну бойову готовність.

Раніше влада Криму відмовилися визнавати зміну влади на Україні (фактична зміна влади в країні відбулася після збройних зіткнень в Києві, переходу Верховної Ради під контроль опозиції і відсторонення президента Віктора Януковича, який пізніше прибув до Росії і попросив про допомогу). Новий прем'єр Криму, лідер «Російської єдності» Сергій Аксьонов звернувся до президента РФ з проханням про забезпечення миру на території регіону.

Похожие статьи:

Новости ПолитикиЯнукович насварив уряд Азарова за відсутність "покращення"

Новости ПолитикиВ оппозиции считают единого кандидата недостаточным для победы

Новости ПолитикиБулатецький: Вибори в такій системі проводити немає сенсу

Новости ПолитикиРибак Януковича "не почув" і позачергово скликати Раду не буде

Новости ПолитикиЧерез портрет Януковича депутат облради сидітиме вдома з електронним браслетом

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk