Сенаторів США стурбувала заява Фюле. В ЄС заспокоїли – двері відкриті

15 декабря 2013
4443 просмотра Голосов: 0 Автор:
article1991.jpg

 Сенатори США, які перебувають у Києві, висловили занепокоєння у зв'язку із заявою єврокомісара Штефана Фюле про призупинення ЄС підготовки до асоціації з Україною.

"Зрозуміло, що ця новина нас непокоїть", - зазначив сенатор-республіканець Джон Маккейн, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, поки що ситуація не зовсім зрозуміла, оскільки на зустрічах з представниками української влади в неділю йшлося про те, що Україна продовжить переговори щодо угоди про асоціацію.

Разом з тим голова європейського комітету в Сенаті США, демократ Крістофер Мерфі додав: перед Україною стоїть вибір між минулим і європейським майбутнім".

"Ми розуміємо, що зміни - це не легко. І ми чітко дали зрозуміти, що США підтримуватимуть Україну, якщо вона зробить вибір на користь європейського майбутнього", - наголосив сенатор.

У свою чергу прес-секретар українського прем'єра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко заявив: Київ налаштований на продовження переговорів з ЄС щодо підписання угоди про асоціацію.

"Уряд України налаштований на продовження переговорів з ЄС щодо імплементації угоди про асоціацію і працює в цьому напрямку", - заявив Лук 'яненко.

Також він зазначив, що Київ буде розглядати тільки офіційні заяви представників Євросоюзу з приводу переговорного процесу за цією угодою.

При цьому міністр закордонних справ Швеції Карл Більдтпідтвердив відкритість ЄС до підписання угоди про асоціацію з Україною.

"Двері широко відкриті для підписання Україною угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. Угода готова (до підписання) у будь-який час", - зазначив Більдт у своєму Twitter.

Скрін-шот Twittera Carl Bildt
Скрін-шот Twitter'a Carl Bildt

Як відомо,  раніше єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле заявив: аргументи чинної української влади щодо непідписання угоди з ЄС не мають жодного зв'язку з реальністю. 

Також Фюле зазначив, що розмовляв із першим віце-прем'єром України Сергієм Арбузовим у Брюсселі. "Після цієї дискусії подальше обговорення  залежить від чіткого наміру підписати (угоду). Роботу відкладено, відповідей немає", - додав Фюле.

Комментарии (1)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk