Терористи перейшли до масового використання важкої артилерії – «ІС»

12 июня 2015
2657 просмотров Голосов: 0 Автор:Kovel
article9111.jpg

Російсько-терористичні війська на Донбасі перейшли від одиничних випадків використання в ході обстрілів 122-мм і 152-мм артилерії, РСЗВ і бронетехніки до їх масового використання.

Про це повідомляє керівник групи «ІС» Дтмитро Тимчук у Facebook.

При цьому перекидання важких озброєнь до «лінії фронту» здійснюється бойовиками вже без будь-якої скритності і дотримання заходів маскування.

Фіксується зростання кількості фахівців ЗС РФ в артгруппах бандформувань. Одночасно на ряді напрямків відзначається нанесення артилерійських ударів російсько-терористичних військ по другому ешелону сил АТО (раніше удари наносилися по передньому краю).

За даними групи ІС, протягом 12-14.06.2015 очікується активізація формувань російсько-терористичних військ на напрямку Горлівка-Артемівськ, Донецьк-Курахове (спроби захоплення ряду об'єктів) і на північ від Луганська (спроба «вирівняти» лінію розмежування сторін).

На Приморському напрямку протягом доби терористи активно обстрілювали позиції українських військ в районі н. п. Чермалик і Широкіно. Обстріл велися в основному з 122-мм артилерії і 120-мм мінометів (зрідка наносилися удари з 82-мм мінометів по передньому краю). Крім того, зафіксовано кілька артилерійських ударів по об'єктах в районі н. п. Бердянське і Лебединське.

На Донецькому напрямку відзначається активізація формувань російсько-терористичних військ з активним використанням артилерії, танків, ББМ. В районі н. п. Піски, Дослідне і Водяне терористи протягом доби кілька разів наносили потужні артилерійські удари з 122-мм артилерії і (на передньому краї) з танків, БМП і БТР. Зафіксовано приблизно з десяток одиниць бронетехніки (включаючи 4 танки), які вели обстріл позицій українських військ. В ході артударов бойовики висували до переднього краю піхотні групи (кожна – до посиленого взводу), які намагалися вести обстріл з гранатометів і стрілецької зброї з «нейтральної смуги».

З мінометів і артилерії 152-мм були обстріляні Новомихайлівка, Новоселівка-2 (південніше Мар'їнки). В районі Мар'їнки оперували 2 танки терористів, «качаючі маятник» (один відстрілюється, другий знаходиться в укритті – потім міняються). Також в цьому районі бойовики активно використовували 152-мм і 122-мм артилерію (3 вогневих підрозділів, всього 14 гармат, вели вогонь з Петровського району Донецька).

На Артемівському напрямку також відзначалося зростання активності російсько-терористичних військ. В районі н. п. Луганське працювала «зв'язка» танки-міномети (зафіксовано 3 танки, які вели обстріл позицій сил АТО, виходячи на позиції і змінюючи їх під прикриттям мінометного вогню). В районі н. п. Золоте і Попасна групи противника, використовуючи «зеленку», намагаються підходити до позицій АТО на дальність ефективного вогню і відкривати вогонь зі стрілецької зброї, включаючи кулемети «Корд» і снайперські гвинтівки. Маневри даних груп прикриваються вогнем АГС-17 і мінометів калібру 82-мм

В районі н. п. Новгородське, Шуми, Ленінське, Артемово противник вів обстріл в основному зі стрілецької зброї. Опорний пункт сил АТО південніше н. п. Троїцьке був обстріляний з 120-мм мінометів.

Терористи завдали ударів з РСЗВ БМ-21 «Град» по об'єктах в районі Новотошковки (працювали 3 РСЗВ). На Луганському напрямку наносилися удари з АГС-17 в районі Щастя з боку Веселої Гори. В районі Кримського і Сокільників зафіксовано використання бойовиками 82-мм мінометів і ЗУ-23-2.

Похожие статьи:

Новости Украины​Спецпідрозділ « Ягуар» знищив понад 50 бойовиків (ВІДЕО)

Новости Политики​Донецькі терористи працюють за кримським сценарієм

Новости Украины​Луганські сепаратисти прийняли «конституцію» і обрали «голову» псевдореспубліки

Новости ПолитикиУ Слов'янську на сході України захоплений райвідділ міліції. МВС вислало спецназ

Новости Украины​СБУ перехопила розмову терористів з московськими кураторами: «Малюйте, що за ДНР 100%» (ВІДЕО 18+)

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk