У Сенаті США представлений проект резолюції по Україні з гаслом до миттєвих санкцій

15 февраля 2014
3870 просмотров Голосов: 0 Автор:Євген Торін
article3764.jpg

На обговорення Сенату представлений проект резолюції по Україні з закликом до Держдепартаменту США негайно розглянути введення цільових санкцій, включаючи скасування віз і заморожування активів.

Даний документ під номером № 357 вніс голова сенатського комітету з закордонних відносин сенатор-демократ Роберт Менендс, повідомляє «Голос Америки».

Автори проекту резолюції Сенату просять Держдепартамент США «негайно розглянути введення цільових санкцій, включаючи скасування віз і заморожування активів щодо причетних до застосування насильства з боку держави до мирних протестуючих, журналістів та інших учасників громадянського суспільства».

Проект резолюції до того ж закликає Адміністрацію президента США Барака Обами посилити урядові програми на підтримку демократії та прав людини в Україні і закликає місію США в ОБСЄ «використовувати ресурси і механізми ОБСЄ для спостереження за проблемами з прав людини, і їх вирішення».

«Уряд США зобов'язаний закликати владу України виявити місцезнаходження зниклих і відпустити політичних ув'язнених, включаючи колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, та притягнути до відповідальності винних у позасудових діях», — йдеться в проекті.

Документ рекомендує уряду США «тісно співпрацювати з ЄС, щоб змінити і підтримати його зусилля в Україні»; підтримати заяву Ради з закордонних справ ЄС від 10-го лютого, яке закликало до «створення нового представницького уряду; конституційної реформи, яка поверне баланс сил, підготовці до вільних і чесних президентських виборів, які допоможуть повернути Україну назад на шлях реформ».

Раніше США привітали новину про звільнення всіх осіб, затриманих в результаті протестів «Евромайдана». США також схвалили рішення опозиційних сил звільнити урядові будівлі.

З метою подальшого закріплення довіри Держдеп закликав уряд України «припинити всі розслідування, арешти, затримання та судове переслідування відносно демонстрантів і активістів громадянського суспільства, пов'язаних з протестами «Евромайдана»».

Держдеп очікує, що наступним кроком у цьому процесі має стати формування багатопартійного технічного уряду з дійсним поділом повноважень і відповідальності, який зможе заслужити довіру українського народу і відновити політичну і економічну стабільність в Україні.

Похожие статьи:

Новости УкраиныПАРЄ ухвалила резолюцію по Азову і вимагає звільнення українських моряків з полону

Политические статьиПовний текст резолюції Европарламенту щодо України

Новости в миреПрийнята резолюція Генасамблеї ООН вимагає від РФ вивести війська з Криму

Новости в миреГенасамблея ООН підтримала посилену резолюцію України щодо Криму

Здоровье и медицина10 хитрощів, що допомагають запобігти старінню

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk