Через вибух газопроводу на Полтавщині втрачено до 10 млн куб. м газу

18 июня 2014
3116 просмотров Голосов: 0 Автор:Pavel Nek
article5069.jpg

Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

«На території сіл Безсали і Червоне Лохвицького району Полтавської області на газопроводі „Уренгой-Помари-Ужгород“ стався вибух, внаслідок якого з газотранспортної системи втрачено до 10 млн куб. м природного газу. Правоохоронні органи розглядають терористичний акт як ключову версію події», — зазначили в Міненерговугілля.

У відомстві також нагадали, що вчорашньому вибуху передували дві спроби терористичних атак на українську газотранспортну систему (ГТС), що відбулися на території Івано-Франківської області наприкінці травня поточного року.

«Є підстави вважати, що вибух був спланованою диверсією, мета якої — дискредитація української ГТС та українського маршруту транспортування природного газу до країн ЄС», — йдеться в повідомленні.

У Міненерговугілля також наголосили, що інцидент у Полтавській області співпав за часом із діями російської сторони щодо активізації зусиль, спрямованих на просування проекту «Південний потік» як альтернативи українському маршруту транспортування природного газу до країн ЄС.

«Ми вважаємо невипадковим те, що вибух стався після оголошення прем'єр-міністром України намірів уряду реформувати українську ГТС відповідно до третього енергетичного пакету ЄС, що дає можливість залучити до управління європейські компанії», — додали в міністерстві.

Як писав «Ракурс», у ДСНС причиною вибуху на ділянці газопроводу «Уренгой — Помари — Ужгород» на Полтавщині назвали розгерметизацію труби на глибині 2 м. Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що основна версія вибуху — теракт.

Похожие статьи:

Новости Украины«Нафтогаз» віддасть борги «Газпрому» протягом декількох місяців

Новости УкраиныМосква виділить Києву другий транш лише після погашення боргу за газ

ПроисшествияРосіяни замінували газопровід в Криму

Новости УкраиныУкраїна збільшила імпорт російського газу

Новости Сельского хозяйстваГазовое соглашение со Словакией подпишут до конца 2013 года

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk