Кримські «Севастополь» і «Таврія» мають дограти сезон на Україні - Суркіс

24 марта 2014
7451 просмотр Голосов: 0 Автор:Євген Торін
article4300.jpg

Екс-президент Федерації футболу України, а нині один з віце-президентів УЄФА Григорій Суркіс вважає, що футбол повинен нести миротворчу функцію, не перетинаючись з політичною площиною.

Суркіс розповів, що розмовляв із головою ФІФА Зеппом Блаттером про долю кримських «Таврії» і «Севастополя», керівництво якихзаявило про бажання приєднатися до російських змагань.

За словами Суркіса, в даний момент слід зробити все можливе, щоб футбольні чемпіонати в Криму тривали.

— Я мав розмову із Блаттером, і одним з питань, які я поставив — позиція ФІФА по кримським командам. Це ж не тільки «Севастополь» і «Таврія», а ще й «Титан». А аматорський футбол хіба нас не цікавить? Офіційна позиція Блаттера така — цей сезон кримські клуби повинні відіграти в чемпіонаті України, а потім вже на рівні консультацій на найвищому рівні буде вирішуватися їх доля, — коротко описав думку головного футбольного чиновника світу Суркіс.

— На сьогоднішньому етапі, в рамках миротворчої місії, ми повинні зробити все, щоб чемпіонат у Криму не припиняти. Йде політична дискусія, йдуть дебати. Іншими словами, є політичне протистояння, а футбол і спорт мають бути поза політикою, — вважає колишній президент Федерації футболу України.

Нагадаємо, що раніше генеральний директор «Таврії» Олександр Бойцан зазначив, що його команда в першу чергу грає для вболівальників, які напевно хотіли б бачити команду в російській першості. А президент «Севастополя» Олександр Красільніков заявив, що його підопічні обов'язково дограють сезон в українській Прем'єр-лізі.

До того ж Суркіс спростував будь-які чутки про те, що може повернутися в Федерацію футболу України на керівну посаду в Федерацію футболу України — за внутрішніх конфліктів президента Анатолія Конькова і його підлеглих. Колишній президент ФФУ вважає, що в його житті керівництво українським футболом — пройдений етап.

— Я готовий допомагати українському футболу. Готовий робити все можливе, ділячись своїми знаннями, досвідом, професіоналізмом. Зрештою, у мене сьогодні функція лобіювання, в хорошому сенсі цього слова, представлена у повній мірі для реалізації масштабних завдань, які стоять перед ФФУ. Але це все можна робити, не сидячи в кріслі президента Федерації, — пояснив свою позицію Суркіс.

Нагадаємо, що Григорій Суркіс був президентом ФФУ на протязі 12 років, починаючи з 2000 року.

Похожие статьи:

Новости СпортаИгорь Коломойский возглавит Федерацию футбола Украины

Новости СпортаЧемпионата Украины по футболу начнется 15 марта

Новости СпортаПрезидент Динамо: Сьогодні треба думати про те, щоб люди не стріляли один в одного

Новости СпортаЗустріч збірних України і США все-таки відбудеться

Новости СпортаПрекращения финансирования ФК "Таврия"

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk