«Третьою силою» під час вбивства українського військового в Криму виявилися російські спецназівці

19 марта 2014
5392 просмотра Голосов: 0 Автор:Евген Скил
article4229.jpg

Провокацію в Севестополі, в результаті якої загинув український військовослужбовець, організували російські спецназівці.

Це доповів керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

За його інформацією, штурм фотограмметричного центру в Сімферополі проводився силами російського спецназу і «самооборони» Криму, за підтримки місцевої міліції.

Міліціянти оточили територію, а в той час представники ФСБ Росії в штатському напали як псевдо-«самооборонівці».

При цьому Тимчук відмітив, що «самооборонівці» були дуже здивовані появою російського спецназу.

— За свідченнями очевидців, першими відкрили вогонь російські спецназівці. Що спровокувало стрілянину бойовиків «самооборони» у бік українських військових. Також існують поки що непідтверджені факти того, що російський спецназ стріляв як у бік українських військових, так і в бік «самооборони» — ці дані ми перевіряємо, — зазначив Тимчук.

Нагадаємо, вчора, 18 березня, під час штурму фотограмметричного центру в Сімферополі було вбито прапорщика Збройних сил України Какуріна. Ще два військовослужбовця отримали поранення.

При цьому кримська міліція приводить свою версію інциденту. Вони вказують на те, що представники «самооборони» отримали інформацію про групу озброєних людей в районі вулиці Кубанської. У ході перевірки цієї інформації по «самооборонівцям», а також по українським військовим відкрили вогонь, внаслідок чого загинули дві людини, ще двоє були поранені.

— Подібну тактику застосовували під час масових заворушень на Майдані в Києві, коли одночасно обстрілювали як міліціонерів, так і мітингувальників. Не виключено, що ця провокація була спланованою з метою дестабілізації обстановки у місті в день, коли був підписаний договір про возз'єднання Криму з Росією, — заявили в місцевій міліції.

У той же час, видання «LifeNews.ru» отримало «свідчення очевидців», що «на проспект Перемоги в Сімферополі приїхали троє бійців, імовірно, з «Правого сектора» і розстріляли бійців самооборони, після чого зникли».

Водночас, віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв звинуватив у вбивстві «приїжджих провокаторів», які «спрямовуються Києвом для того, щоб хоч якось залякати жителів Криму і розіграти міжнаціональну карту».

Похожие статьи:

Новости Общества​На «референдум» прийшло насправді всього 34,2% кримчан - Джемільов

Новости ПолитикиКто такой Путин?

ПроисшествияФСБ: Украина вторглась на территорию России

ОбществоНемцов обратился в ФСБ за разъяснениями о кадыровцах на Донбассе

IT-ТехнологииМТС: Расскажите ФСБ про свою Украину

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk