​Вибори президента пройдуть при «будь-якій політичній погоді» – ЦВК

24 апреля 2014
3774 просмотра Голосов: 0 Автор:
article4570.jpg

Ситуація на південному сході України загострюється. Керівники самопроголошеної «Донецької народної республіки» заявили, що регіон не братиме участь у виборах президента України, а готується до референдуму про суверенітет разом з Луганською областю, який призначений на 11 травня.

Це повідомив один з лідерів сепаратистів Денис Пушілін. На його думку, обрати в нинішній ситуації президента, який би влаштував і захід, і схід України, неможливо.

— Як ми можемо брати участь у виборах, що відбуваються фактично у наших сусідів? — додав представник так званої «Донецької народної республіки».

За словами Пушіліна, зараз в Донецькій області йде підготовка до референдуму, на якому жителям регіону буде поставлено одне питання: чи «Підтримуєте ви державну самостійність Донецької народної республіки?».

Вже створені центральна і окружні виборчі комісії. Найближчим часом почнеться друк бюлетенів, відмітив представник самопроголошеної влади.

Київ заявляє, що не відмовиться від проведення президентських виборів 25 травня, що б не відбувалося на сході країни.

Це повідомив голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський. За його словами, голосування пройде «при будь-якій політичній погоді» і вибори будуть визнані такими, що відбулися навіть при демарші сепаратистів. Глава ЦВК України пояснив, що норми закону дозволяють вважати вибори такими, що відбулися, навіть якщо вони пройшли тільки на одній ділянці.

Похожие статьи:

Происшествия​Силовики затримали «міністра оборони» ДНР Ігоря Какідзянова

Новости Украины​У СБУ підтвердили затримання в Донецькій області своїх співробітників (ФОТО)

Выборы​Добкін заявив, що зніме свою кандидатуру з виборів президента

Новости Политики​Яценюк оголосив про поступки Східній Україні

Новости Политики​Карта України із територіями Росії від Донецької республіки (ФОТО)

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk