Польща скерувала 10 тонн гуманітарної допомоги Євромайдану

3 февраля 2014
4358 просмотров Голосов: 0 Автор:
article3521.jpg

Транспорт з гуманітарною допомогою для протестувальників на Майдані в Києві перетнув український кордон, повідомляє українська служба Польського радіо.

"Більш ніж 10 тонн дарів вдалося зібрати протягом тижня в кількох містах Польщі. Гуманітарна допомога вже в неділю потрапить у Київ. Це перший офіційний транспорт з дарами з Польщі, який в'їхав в Україну. До цього невеликі партії одягу перевозилися через польсько-український кордон приватними автомобілями. Великі партії були затримані українською прикордонною службою", - йдеться в повідомленні.

"У неділю перший транспорт перетнув кордон. Було багато емоцій. Але виявилося, що це можна зробити, і треба діяти. Це дуже важливо, це конкретний знак, що поляки солідаризувалися з українцями", - заявив священик Стефан Батрух з фонду духовної культури пограниччя, який організував транспорт.

Через рішення Кабміну призупинити підготовку Угоди про асоціацію з ЄС у різних містах України прокотилася хвиля протестів. Водночас українська діаспора також проявила солідарність зі своїми земляками практично у всіх країнах ЄС. Одні з найбільш масштабних акцій за межами України відбулися в Польщі. Українські студенти, які проживають у Польщі, і самі поляки, бажаючі бачити Україну з європейськими цінностями, вийшли на місцеві Євромайдани.

Похожие статьи:

Новости УкраиныМіліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з незаконним позбавленням волі Булатова

Новости КиеваАваков підтвердив наявність зброї у загонів самооборони

Новости УкраиныСуд звільнив від кримінальної відповідальності вісьмох євромайданівців - прокуратура

Новости УкраиныМВС спростовує інформацію про збільшення кількості бійців Грифона і Беркута у шість разів

Новости УкраиныСуд помістив під домашній арешт 26 активістів запорізького Євромайдану

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk