УКРАЇНА ОБИРАЄ ПРЕЗИДЕНТА - (ФОТО+ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО – 14:12)

25 мая 2014
5995 просмотров Голосов: 0 Автор:
article4840.jpg

«VREMYA.EU»: веде текстову онлайн-трансляцію

Відкритися повинні були більше 33 тисяч виборчих дільниць, але скільки з них почало роботу насправді, поки точно не відомо. У виборчі бюлетені внесений 21 кандидат. Лідером соцопитувань є безпартійний Петро Порошенко, «шоколадний король», власник фабрики із виробництва кондитерських виробів «Roshen».

14:12. У Харкові проголосував кандидат в президенти і колишній губернатор Михайло Добкін. «Про гідний результат для «Партії регіонів» на цих виборах не доводиться говорити, але ми свій вклад в спокій і в розвиток вносемо», — признався він. За словами політика, він голосував за мир і спокій в країні. «За інформацією, яку отримує наш штаб з Донецької і Луганської областей, вибори там проходять украй напружено, попри те, що багато людей виявляють бажання проголосувати. Сподіваюся, що це будуть перші і останні подібні вибори в нашій країні, і такого більше не повторюватиметься, що буде мирі спокій», — заявив пан Добкін.

ДОВІДКА: Член «Партії регіонів» Михайло Добкін пішов на вибори як самовисуванець. Голова Харківської обласної адміністрації з 2010 до 2014 рік, голова адміністрації Харкова з 2006 до 2010 року, депутат Верховною Ради в 2002-2006 рр. Брав участь в організації руху «Антимайдан».

14:57. ЗМІ про вибори в Києві: «На одній з ділянок густонаселеного району в центрі Києва (Печерський район) до 12 годин дня вже проголосували близько 15% виборців. В середньому — за одну хвилину одна людина. О 13 годині на ділянці були черги — приблизно з 200 чоловік. Спостерігачі з «International Human Rights Commission» говорять, що вибори проходять досить гладко і чисто, але на одній з ділянок на околиці Києва було зафіксовано одне порушення — там не було списку кандидатів. Кияни ходять голосувати сім'ями. На деяких ділянках черги виходять на вулицю. Незважаючи на спекотну погоду і слабку вентиляцію потік тих, що голосують з самого ранку не припиняється».

13:56. Більше 2,5 тисячлюдей зібралися в центрі Донецька на площі Леніна на мітинг проти проведення президентських виборів. Перед ними виступили прем'єр-міністр самопроголошеної «Донецької народної республіки» Олександр Бородай і голова президії «Верховної ради ДНР» Денис Пушілін. Також на площі — бійці батальйону «Схід» («Восток»), якіпід'їхали на 8 вантажівках КамАз. Вони ушанували хвилиною мовчання і залпами з автоматичної зброї пам'ять загиблих представників сепаратистів. Тим часом колона з 300-400 чоловік попрямувала у бік резиденції бізнесмена Ріната Ахметова.

13:40. ЗМІ з Одеси: «Вибори проходять спокійно, ніяких значних порушень доки зафіксовано не було. На виборчих дільницях людей багато, вони різного віку, і все-таки представників середнього і старшого покоління більше. Працюють спостерігачі, у тому числі і від ЗМІ. Обстановка в день виборів в місті спокійна, як і в попередні дні. Сьогодні в Одесі проходять ще і вибори мера міста. Перемогу готують ставленикові Петра Порошенка Едуардові Гурвіцю. Учора увечері в Одесу в якості незалежних спостерігачів прибули депутати Держдуми РФ Ілля Пономорьов, Дмитро Гудков і Дмитро Некрасов».

13:33. За повідомленням ЦВК України, до усіх ділянок країни відправлені 34 млн бюлетенів. Голова ЦВК України Михайло Охендовський особливо стежить за ситуацією на сході України, повідомляючи, що «за будь-яких обставин юридично результати будуть не уразливі, легітимність виборів не викликатиме сумнівів». Ми забезпечуємо безпеку в тій мірі, яку можемо зараз. Ситуація на Донбасі постійно міняється», — говорить голова ЦВК.

Конкретні прогнози по явці в ЦВК утримуються давати, оскільки юридично явка не має значення на виборах на Україні(порогу явки не існує). Але, за заявою представників комісії, явка по країні досить висока. Точні цифри по усіх областях України будуть оголошені в 14:00.

13:08. Сепаратисти взяли під контроль готель в центрі Донецька де живуть іноземні журналісти

13:07. У Львівській області вибори проходять без надзвичайних подій. «За даними оперативного штабу обласної держадміністрації, вибори проходять нормально. На 12 годину вже проголосували більше 20% виборців», — повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців облдержадміністрації Федір Алєйніков на прес-конференції.

13:00. Близько 20% виборчих дільниць працюють на президентських виборах в Донецькій області, на них проголосували 25,5 тисяч чоловік, повідомляється на сайті Донецькій облдержадміністрації. Голосування здійснюється на 100 % ділянок у Володарском і Першотравневом районах. У Волновахском районі працюють 43 з 59 комісій, в Новоазовськом — 8 з 27, в Старобешевськом — 6 з 41. «В Красноармейске (Донецька область) голосування йде усюди, окрім 4-х ділянок. Але явка низька, близько 10% до полудня», — місцеві ЗМІ.

12:57. «Цивільної мережі ОПОРА»: Станом на 11:50 на позачергових виборах президента України було зафіксовано 389 порушень. Частіше порушували правила передвиборної агітації (183 випадки), а також створювали перешкоди ведення виборчої кампанії (119 випадків). Також було зафіксовано 62 процедурних порушень. За даними організації, зафіксовані 16 випадків підкупу виборців, 10 фактів участі і впливу чиновників на хід виборчої кампанії, вісім випадків тиску на представників ЗМІ, два випадки пошкодження урни для голосування.

12:53. «Сьогодні на виборчих дільницях явка зашкалює»,- заявив журналістам кандидат в президенти України Петро Порошенко після того, як проголосував на виборчій дільниці в Києві. Це, за його словами, показник того, як сильно жителі України підтримують курс на євроінтеграцію. «Я робитиму все, щоб впродовж одного-двох років Україна виконала левову частину зобов'язань за Угодою про асоціацію і мала можливість отримати перспективу членства в Євросоюзі»,- сказав пан Порошенко.

ДОВІДКА: На Україні Петро Порошенко відомий передусім як власник корпорації Roshen, що випускає кондитерські вироби. Окрім харчової промисловості інтереси Петра Порошенка поширюються і на медіа. Його головним активом є «5 канал». Петро Порошенко має багатий досвід роботи у владних структурах. У 2005 році, при президентові Вікторі Ющенку, він став секретарем Ради національної безпеки. Проте на цій посаді він пробув менше року, президент Ющенко відправив його і прем'єр-міністра Юлію Тимошенко у відставку. Причиною звільнення стали взаємні звинувачення в корупції і лобіюванні особистих інтересів. Встиг Петро Порошенко попрацювати і в уряді Віктора Януковича. У 2012 році він займав пост міністра економічного розвитку і торгівлі. У рейтингу українського «Forbes» займає 7-е місце в списку найбагатіших українців.

12:34. Депутат Держдуми Дмитро Гудков, який 25 травня знаходиться в Одесі: «Доки найбільше порушення в Одесі — на 4-х ділянках у ряду людей не співпали дані про прописку». Як повідомляє одеський Комітет виборців України, на ділянці № 511234 в списках тих, що голосують на виборах мера Одеси виявилося на 5-6 чоловік більше, ніж в списках тих, хто обирає президента України. За інформацією КВУ, один з таких виборців вже проголосував, причому отримав він тільки бюлетень на вибори мера, бюлетень на вибори президента йому не дали.

12:30. У Харкові невідомий напав на членів виборчої комісії, коли вони переносили урну з бюлетенями додому до виборця, повідомляє кореспондент «Газети.Ru». За словами губернатора Харківської області Ігоря Балути, нападаючого затримали, ніхто не постраждав.

12:21. Одночасно з президентськими виборами в Києві проходять позачергові вибори міського голови і депутатів міської ради. Виборча дільниця в Києві разом з братом, боксером Володимиром Кличком і дружиною Наталією відвідав лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, кандидат на пост мера міста. «Я сподіваюся, що в першому турі ми сьогодні поставимо точку в президентській кампанії і почнемо реформи», — заявив він журналістам. – «Інакше це ще додаткових 0,5 млрд гривень, додаткові три тижні підготовки до другого туру, це знову «чорні» технології, які, на превеликий жаль, є присутніми в українській політиці».

11:56. Представники української «Цивільної мережі ОПОРА» зафіксували 360 порушень на виборах. Найбільше порушень помічено в Київській області (49 порушень). У Рівненській і Луганській областях — по 32, у Волинській області — 27.

11:47. Як і в Слов'янську, закриті виборчі дільниці в Краматорську. Співробітниця одного з місцевих виборчкомів повідомила, що підготовка до виборів велася увесь тиждень, але в останню мить їх вирішено було не проводити із-за неспокійної обстановки.

11:44. Як пояснив голова українського ЦВК Михайло Охендовський, вибори в Донецькій і Луганській областях частково зірвані через те, що не вдалося підвести бюлетені до виборчих комісій — з міркувань безпеки.

11:41. Раніше в. о. глави МВС Арсен Аваков повідомив, що невідомі знищили інформаційно-аналітичну систему «Вибори», але голова українського ЦВК Михайло Охендовський запевнив, що наразі система працює, та збоїв в її роботі не спостерігається.

11:27. На виборчих дільницях в Слов'янську майже нікого немає. «Люди бояться йти голосувати. Просто бояться. Тому прийдуть, напевно, одиниці», — розповів співробітник місцевої виборчої комісії.

11:19. Голова прес-служби ЦВК Костянтин Хівренко: «В Донецьку, Слов'янську і Луганську голосування не буде. У ці міста навіть не вдалося доставити бюлетені».

11:17. «На залізничному вокзалі в Києві посилені заходи безпеки. Підозрілим особам пропонують розкрити сумки», — повідомив в «Twitter» український журналіст Святослав Цеголко.

11:03. Виконувач обов'язки прем'єр-міністра України Арсеній Яценюк разом з дружиною відвідав виборчу дільницю в Києві. На питання журналістів, за кого політик поставив галочку у бюлетені, він відповів: «За президента України».

11:02. За першу годину голосування у Львові зафіксована явка в 10%, повідомила на прес-конференції виконавчий директор обласної організації Комітету виборців України (КВУ) Оксана Дащаківська. «Активність виборців дуже висока — на 9 годин ранку у Львові проголосували 10% виборців», — відмітила вона.

11:01. За даними українського МВС, вибори в Одесі проходять спокійно. Окрім президента, там сьогодні вибирають мера. За даними лідера одеського «УДАРу» Андрія Юсова, в одну з міських ділянок кинули «коктейль Молотова», але в міліції цю інформацію спростували.

10:49. У Донецьку не відкрилася жодна виборча дільниця.

«Усі ділянки для голосування на виборах президента 25 травня в Донецьку закриті. Учора ми вилучили бюлетені, штампи центральної виборчої комісії і усі передвиборні документи»,— повідомили в прес-службі »Донецької народної республіки«.

У Одесі представники і Майдану, і Антимайдану розповіли нам, що у них немає своїх кандидатів на виборах президента — Дмитро Гудков (@gudkovd) 25 травня 2014.

10:47. У Львові з 8:00 біля виборчих дільниць спостерігається велика кількість тих, що бажають проголосувати, багато людей — у вишиванках. Всього у Львові 305 виборчих дільниць, в області — 252.

За даними місцевих ЗМІ, в Сумській області вибори почалися без порушень, а усі 1007 виборчих дільниць почали роботові своєчасно і без зауважень.

«Ніяких ситуацій, які б перешкодили працювати, не зафіксовано. Проблеми зі списками виборців відсутні. Факти порушень громадського порядку також не мають місця», — сказав голова Сумської облдержадміністрації Володимир Шульга.

У Житомирській і в Дніпропетровській областях працюють усі виборчі дільниці — 1459 і 1776 відповідно.

10:37. Кандидат в президенти, народний депутат Сергій Тігіпко проголосував на дільніці №583 в центрі Києва. «Вибори проходять в дуже напружений час. Головне завдання нового президента — за всяку ціну встановити мир»,— заявив він присутнім. У відповідь на питання оцінити свої перспективи на виборах він призвав дочекатися вечора.

ДОВІДКА: Сергію Тігіпку — 54 роки. Він безпартійний, був виключений з «Партії регіонів» в квітні 2014 року. Віце-прем'єр України з 2010 по 2012 рр. і з 1997 по 1999 рр., міністр соціальної політики України в 2010-2012 рр., голова Національного банку України з 2002 по 2004 рр., міністр економіки України з 1999 по 2000 рр.

10:32. За словами голови МВС Арсена Авакова, «відкрилися ділянки і працюють і В Донецькій і в Луганській області». «ЦВК працює штатно. Вибори стартували і відбудуться, як би не старалися вороги України їх зривати»,— написав він на своїй сторінці в «Facebook».

10:27. Голова ЦВК України Михайло Охендовський повідомив, що «голосування в Слов'янську, Донецької області, абсолютно неможливо».

За даними обладміністрації, в Донецькій області поки що відкрилися 426 ділянок з 2430.

10:22. ОБСЄ відкликала частину спостерігачів в Донецькій області. «Спостерігачів (ОБСЄ) за виборами не буде в місті Донецьку»,— повідомило «Reuters».

10:19. Екс-прем'єр Юлія Тимошенко проголосувала в Дніпропетровську. Вона прибула на виборчу дільницю 121/166 у супроводі чоловіка Олександра Тимошенко і дочки Євгенії Тимошенко. Екс-прем'єр заявила, що «голосувала за свободу і демократію в Україні, яку відстоювали ціною свого життя герої Майдану». «Сьогодні я проголосувала за європейську Україну, яка може стати потужною державою, повноцінним членом ЄС», — сказала пані Тимошенко.

10:15. За кордоном відкрилися вже 53 з 114 зарубіжних виборчих дільниць, заявили в МЗС України. Першими почали голосувати українці в Австралії. Ніяких надзвичайних ситуацій не виникало.

/

Похожие статьи:

Новости УкраиныУКРАЇНА ОБИРАЄ ПРЕЗИДЕНТА - (ФОТО+ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО – 15:10)

Новости Киева​В «Правом секторе» подумали и решили еще «пожить» на Майдане

Новости Украины​УКРАЇНА ОБИРАЄ ПРЕЗИДЕНТА - (хронологія подій) (ОНОВЛЕНО – 16:27)

Новости в миреКадиров пообіцяв ліквідувати лідера «Правого сектора» Яроша

Новости Украины​УКРАЇНА ОБИРАЄ ПРЕЗИДЕНТА - (хронологія подій) (ОНОВЛЕНО – 19:47)

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk