​У Раді РФ запропонували створити власний російський інтернет під назвою «Чебурашка»

28 апреля 2014
5033 просмотра Голосов: 0 Автор:
article4608.jpg

У Раді федерації запропонували створити в Росії власний інтернет і назвати його «Чебурашка». З такою ідеєю виступив сенатор Максим Кавджарадзе.

— Нам потрібно подумати над тим, щоб створити свою власну внутрішньоросійську інформаційну систему, щоб піти з-під крила США, інакше триватимуть просочування інформації, — заявив сенатор на засіданні свого комітету з конституційного законодавства в ході обговорення закону про статус блогерів.

Максим Кавджарадзе вважає, що Росія могла б створити таку мережу з країнами ОДКБ (Організація Договору про колективну безпеку) — Росія, Білорусія, Вірменія, Казахстан, Киргизія, Таджикистан. Або з державами Азіатсько-тихоокеанського регіону.

— У нас прем'єр-міністр і в «Facebook», і в «Twitter», і усі зараз стали в соціальних мережах сидіти і розповідати, де вони були і куди ходять. Адже хтось на серверах копить цю інформацію, — розповів Кавджарадзе.

Він підкреслив, що створення такої автономної мережі — питання інформаційної безпеки «цілої країни, яка піддається інформаційним атакам, кібератакам, а також спробам розколоти суспільство».

Сенатор вважає, що засоби для створення такої системи можна знайти в регіональних бюджетах.

— Як ми назвемо цю інформаційну систему — не важливо, «Крокодил Гена» або «Чебурашка», останнє навіть прийнятніше, оскільки «Чебурашки» ні у кого немає, — заявив сенатор Максим Кавджарадзе.

Похожие статьи:

Новости Преступности​Служба безпеки України повідомляє про загрозу життя Юлії Тимошенко

Новости УкраиныУкраине пришлось закрыть пункты пропуска в Крым и Севастополь

Новости Украины​Спецслужби консультують владу Києва - «Bild»

Новости УкраиныСБУ оприлюднила перемовини, що доводять причетність РФ до захоплення інспекторів ОБСЄ сепаратистами

Происшествия​Під час зіткнень в Одесі 37 чоловік загинули і 200 отримали поранення - МВС

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk