Євросоюз закликав провести позачергові вибори до Верховної Ради

27 февраля 2014
4398 просмотров Голосов: 0 Автор:Євген Торін
article3976.jpg

Парламентарії також закликали провести президентські вибори, та «поважати і підтримувати єдність і територіальну цілісність України».

Європейський парламент закликав організувати позачергові вибори до Верховної Ради якнайшвидше після президентських і не пізніше кінця 2014 року.

Про це йдеться в резолюції ЄП по Україні, схваленої більшістю депутатів в останній день пленарної сесії.

— Європарламент вважає, що парламентські вибори мають бути організовані якнайшвидше після президентських виборів і до кінця року, — сказано в резолюції.

Також Європарламент підкреслив необхідність забезпечення вільних і справедливих президентських виборів. У зв'язку з цим він настійно рекомендує Верховній Раді прийняти необхідне законодавство про вибори відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, в тому числі новий закон про фінансування політичних партій.

Крім того, в резолюції міститься заклик до Верховної ради і новому уряду дотримуватися права меншин, в тому числі у мовному питанні.

Парламентарії закликали «всі сторони конфлікту і треті країни поважати і підтримувати єдність і територіальну цілісність України».

— Всі українські політичні сили і залучені в процес міжнародні суб'єкти повинні спільно працювати на благо територіальної цілісності та національної єдності України, приймаючи до уваги культурну та лінгвістичну складову країни та її історію, — наголошується в документі.

Похожие статьи:

Новости УкраиныКрымские небесные просторы заблокированы: закрыт военный аэродром в Кирово и гражданский в Симферополе

Новости КиеваХодорковський знає у скільки Росії обійдеться окупація Криму

Новости УкраиныГенпрокуратура завела по Криму вже 46 кримінальних справ

Новости УкраиныЗавтра в Украине могут объявить военное или чрезвычайное положение

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk