Лондонський офіціант спробував "заарештувати" екс-прем'єр-міністра Великобританії Тоні Блера

23 января 2014
2935 просмотров Голосов: 0 Автор:
article3230.jpg

Лондонський офіціант спробував "заарештувати" колишнього прем'єр-міністра Великобританії Тоні Блера за вторгнення британських військ до Іраку в 2003 році. Інцидент стався в лондонському ресторані Tramshed, куди Блер зайшов зі своєю сім'єю і друзями.

В англосаксонській юридичній системі можливо здійснити так званий цивільний арешт. Процедура полягає в тому, що людина затримується особою, яка не має для цього офіційних повноважень. Саме до такого методу і вдався офіціант Tramshed Твіггі Гарсія.

"Я підійшов до нього, поклав руку на плече і сказав: "Пане Блере, це цивільний арешт за злочин проти миру, а саме за ваше рішення почати неспровоковану війну проти Іраку. Я запрошую вас пройти разом зі мною в поліцейський відділок, щоб відповісти на це звинувачення", - заявив Твіггі Гарсія.

Блер почав пояснювати офіціантові, що президент Іраку Саддам Хусейн був далеко не добрим і хорошим, тому його треба було прибрати. Однак Гарсія заперечив, що розв'язувати війну через одного Хусейна було неприпустимо.

У підсумку супутники екс-прем'єра попросили охорону розібратися із офіціантом. Виявилося, Твіггі вже мав неприємності з поліцією. Після події випадку офіціант звільнився з ресторану.

Представники Блера, коментуючи ситуацію, зазначили, що "інцидент дійсно стався, містер Блер запропонував обговорити проблему, але його співрозмовник відмовився і пішов. Всі добре провели час в Tramshed і були у чудовому настрої".

Нагадаємо, спеціальний трибунал у Малайзії визнав винними в "злочинах проти миру і спокою" колишнього президента США Джорджа Буша і Тоні Блера за вторгнення в Ірак в 2003 році.

Крім того, уряд Британії пообіцяв розсекретити переговори Тоні Блера та Джорджа Буша про війну в Іраку.

Похожие статьи:

Новости в миреВласти Ирака официально объявили об окончании войны с "Исламским государством"

Новости в миреНа границе Ирака и Ирана произошло мощное землетрясение

Новости Культуры​Буш-младший изобразил политиков в масле. Популярен портрет Путина

Новости в миреВеревку на которой был повешен Саддам Хусейн хотят купить за 7 миллионов долларов

Новости ОбществаЗа что убили Каддафи

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk