Провладну партію ПАР звинуватили у привласненні грошей на похорон Нельсона Мандели

27 января 2014
4118 просмотров Голосов: 0 Автор:
article3350.jpg

У ПАР почали перевірку витрат на похорон колишнього президента Нельсона Мандели, пише газета The Times. У місцевих ЗМІ з'явилися підозри, що чиновники привласнили частину коштів собі.

Африканський національний конгрес (АНК), який є правлячою партією у ПАР, пообіцяв розслідувати, на що пішли виділені на похорон гроші. Зокрема, за даними журналістів, 5,9 мільйона південноафриканських рандів (близько 532 тисяч доларів) були присвоєні АНК через транспортну компанію, тісно пов'язану з одним із держслужбовців. Імовірно, в підсумку ці кошти були витрачені на виготовлення майок з партійною символікою.

Чинне керівництво країни неодноразово звинувачували в корупції. Зокрема, недавно президента Джейкоба Зуму викрили в розтраті державних коштів на ремонт свого заміського будинку в провінції Квазулу-Натал. На будівництво комплексу пішло близько 200 мільйонів рандів (близько 18,5 мільйона доларів). На території заміського будинку розташовані басейн, два посадочні майданчики для вертольотів, підземний притулок, 20 будинків для поліцейських, а також 14 рондавелей - традиційних південноафриканських будинків - для родичів Зуми.

Похорон колишнього президента ПАР Нельсона Мандели відбувся 15 грудня в його рідному селі Куну. Перед цим протягом десяти днів були організовані жалобні заходи і прощання з колишнім главою держави. Мандела в 1994 році став першим чорношкірим президентом ПАР. Він активно боровся з режимом апартеїду в ПАР, за що в 1993 році отримав Нобелівську премію миру.

Саме Нельсон Мандела привів до влади партію Африканський національний конгрес у 1994 році. З того часу вона незмінно отримувала більшість у парламенті. Її головою з 2007 року є чинний президент Джейкоб Зума, чий рейтинг напередодні весняних парламентських виборів постійно падає.

Похожие статьи:

Политические статьиСколько стоит железная дорога!??????

Новости ПолитикиСуперкоррупция

ПроисшествияОбщественное движение ``За честные выборы`` сообщает о нарушениях в Дарнице, а районный телеканал ``Марс`` раздает деньги за информацию о подкупе избирателей

ИнтервьюАнатолий Зудин: традиционное воровство власти надо искоренять

Новости в миреДудузан Зума був за кермом Porsche 911.

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk