Світові ціни на цукор різко зросли

5 февраля 2014
5098 просмотров Голосов: 0 Автор:
article3602.jpg

Зростаюча закупівельна активність на ринку пов'язана із посухою в Бразилії - одному з найбільших регіонів виробництва цукрового очерету, пояснили forbes.ua експерти Союзу цукровиробників РФ (Союзросцукор).


Ціни на цукор демонструють тенденцію до зниження вже кілька років. За останні два роки вартість ф'ючерсів на цукор на Чиказькій товарній біржі (Chicago Mercantile Exchange, CME) впала вдвічі. Наприкінці січня ціни досягли мінімуму в 14,8 цента зафунт (326 доларів за тонну), після чого розвернулися і за чотири торгові сесії підскочилимайже на 9% - до +16,06 цента.

Зростання відбулося через побоювання, що посушлива погода в Бразилії збережетьсянадовго і нашкодить дозріванню очерету, вважають у Союзросцукор.

«Ховати урожай рано, південь Бразилії дощі все-таки обіцяє, хоча більш північні регіони,схоже, вологи поки не побачать», - йдеться в повідомленні союзу. Ключові територіївирощування цукрового очерету в основному розташовуються на півдні.

Цей січень у Бразилії був найспекотнішим і посушливим за останні 20 років. При цьому, за прогнозами, посуха продовжиться і в лютому. Незважаючи на те, що очерет менш чутливий до посухи в порівнянні з кавовими деревами, сумніви щодо його врожаюпосилюються.

Похожие статьи:

Новости Сельского хозяйстваРост ВВП по итогам года будет на уровне нуля, инфляция - до 1%

Новости УкраиныВ Украине дорожают коммунальные услуги

НедвижимостьАренда жилья для празднования Нового года: выбор пока есть

Новости БизнесаВоля-кабель опять поднимает цены

Новости УкраиныПодорожание подсолнечного масла

Теги: цены, сахар
Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk