Україна просить допомоги в НАТО

17 марта 2014
5116 просмотров Голосов: 0 Автор:Otavva
article4204.jpg

Виконуючий обов’язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, провів зустріч з генеральним секретарем НАТО Андресом Фог Расмуссеном. «Ми обговорили можливу співпрацю у сфері надсилання спостерігачів (ОБСЄ та ЄС) в Україну, що є пріоритетом на цей момент. Але важливо, що ми обговорювали і наслідки конфлікту в Україні для регіону і що НАТО може зробити разом з міжнародною спільнотою, щоб зупинити всі порушення чинних міжнародних норм і щоб зупинити гонку озброєнь. Ми цінимо розуміння НАТО і його членів і дивимося вперед на співпрацю у майбутньому», — сказав Дещиця.

УНІАН повідомлює, що Україна звертаїться до НАТО лише за військово-технічним обладненням.«Треба більше технічного обладнання для України… Присутність НАТО в цьому конфлікті більш і більш відчутна. Співпраця України з НАТО буде цінною. Військово-технічна співпраця здійснюється в існуючих рамках… Ми маємо список обладнання, і він буде переданий штаб-квартирі НАТО. Є потреба, щоб це було зроблено якнайшвидше», — сказав міністр. Також він зазначив, що не має наміру просити військову допомогу.

Верховна Рада України проголосувала законопроект про введення в Україні часткової мобілізації та перехід країни на воєнний час. Мобілізація проходитиме протягом 45 днів з дня набрання чинності. Закон набуває чинності з дня прийняття, тобто з 17 березня 2014 року.

Похожие статьи:

Новости УкраиныМосква виділить Києву другий транш лише після погашення боргу за газ

Новости СпортаСьогоднішні виступи українців на Олімпіаді-2014 в Сочі

Новости ПолитикиУряд США розглянув проект про допомогу Україні

НовостиСкільки відсотків українців готові віддати Крим Росії?

СтатьиЩо потрібно мати на випадок війни.

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk