​США і ЄС приготували чорний список російських бізнесменів з близького оточення Путіна

28 апреля 2014
4624 просмотра Голосов: 0 Автор:
article4607.jpg

повідомляють в адміністрації президента США.

Санкції, проте, як і раніше, залишаться точковими, пояснюють дипломати.

— Ми плануємо розширити набір санкцій відносно людей з близького оточення Володимира Путіна, що роблять значний вплив на економіку, зокрема на банківський і енергетичний сектори,- заявив в минулу суботу радник президента США по зовнішній політиці Бен Родс.

Його заступник Тоні Блінкен в ефірі телеканалу «CBS» пояснив, що санкції торкнуться компаній, що знаходяться під контролем тих, хто потрапить в новий чорний список.

За джерелами «New York Times» вірогідним є включення в цей список і голови «РоснефтІ» Ігоря СечІна, і голови правління «Газпрому» Олексія Міллера.

На даний момент в списку значаться 27 громадян РФ і один російський банк.

За словами представників Білого дому, розширений список може бути опублікований вже сьогодні, окрім цього санкції можуть зачепити і російський ВПК за допомогою обмеження високотехнологічного експорту із США. Втім, США ще у березні призупинили видачу ліцензій на постачання в Росію продукції подвійного призначення — товарів, які можуть використовуватися і для військових цілей.

Сьогодні, як очікується, розширення санкцій обговорять і в Європі.

Представники 28 країн зберуться на зустріч у Брюсселі для узгодження третього пакету обмежень (перший включав призупинення переговорів зі спільних з Росією ініціатив, другий — чорний список з 25 чиновників, силовиків і депутатів).

За повідомленнями джерел в дипломатичних кругах, в списку можуть опинитися ще 15 людей, що «перебувають при владі». При цьому про введення широких економічних санкцій не йдеться — для цього знадобиться «окреме політичне рішення глав держав ЄС», повідомив в п'ятницю Майкл Манн, прес-секретар верховного повіреного ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Эштон.

У минулу п'ятницю керівники країн «G7» за підсумками телефонної розмови домовилися не зволікати з введенням нових обмежувальних заходів відносно Росії, мета яких змусити РФ «заплатити додаткову ціну» за дії, пов'язані з українською кризою.

У офіційному повідомленні відзначається, що для того, щоб уникнути розширення санкцій, Росії необхідно виконувати положення Женевської угоди по деескалації кризи на Україні.

Похожие статьи:

Новости УкраиныУкраине пришлось закрыть пункты пропуска в Крым и Севастополь

Новости УкраиныСБУ оприлюднила перемовини, що доводять причетність РФ до захоплення інспекторів ОБСЄ сепаратистами

Происшествия​Під час зіткнень в Одесі 37 чоловік загинули і 200 отримали поранення - МВС

Новости Преступности​Служба безпеки України повідомляє про загрозу життя Юлії Тимошенко

Новости Украины​Спецслужби консультують владу Києва - «Bild»

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk