Революція завдає серйозних збитків економіці України - експерт

27 января 2014
4948 просмотров Голосов: 0 Автор:
article3320.jpg

"Економіка тільки почала виходити зі стагнації, стабілізувалися на прийнятному рівні ставки за держоблігаціями України. Національний банк не допустив зниження курсу гривні, інфляції практично не було, досягнуті вигідні угоди про кредити з Росією і Китаєм, істотно знижена ціна на російський газ. У цей самий момент економіці країни завдано удару, який може її послабити саме на початку виходу з кризи", - пояснює економіст.

Старинець нагадав, що внаслідок масових заворушень і революцій у першу чергу страждають пересічні громадяни.

"Заворушення мають бути засуджені громадською думкою тому, що ці дії не несуть в собі вирішення основної проблеми, а лише посилюють фінансово-економічне становище простих людей, які не розуміють сенсу та наслідків того, що відбувається", - говорить економіст.

Як приклад Старинець наводить економічні збитки країн, які перенесли революції останнім часом. За даними уряду Сирії, оприлюдненими 20 січня 2014 року, економічний збиток для країни склав $21,6 млрд. За підрахунками МВФ, "арабська весна" завдала регіону загальний збиток у розмірі $75 млрд. За оцінками фахівців британського банку HSBC, загальний економічний збиток від "арабської весни" склав $800 млрд.

Похожие статьи:

Новости ЭкономикиМВФ поліпшив прогноз світового зростання економіки у 2014 році

Новости ЭкономикиНа відкритті Московської валютної біржі долар подорожчав

ЭкономикаРоссия уже посчитала убытки от разрыва отношений с Украиной

Новости ПолитикиУкраину ожидает подъем экономики в 2014 году, — Королевская

Новости ЭкономикиВВП України в 2014 році

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk