Пора поступати! Чого бояться абітурієнти-2015?

7 апреля 2015
3349 просмотров Голосов: 1 Автор:Вова Шешурак
article8175.jpg

Менше місяця залишилося до випробування — зовнішнього незалежного оцінювання. Тест з української мови та літератури відбудеться 24 квітня. Цього року його будуть здавати і ті, хто збирається вступати до вузів, і ті, хто не збирається. Так як результати будуть автоматично зараховані як оцінка випускного іспиту. Це одне з нововведень ЗНО-2015. Чи бояться нинішні абітурієнти новинок тестування? А що лякає майбутніх студентів? Вони закінчують школу в неспокійний час. Про це запитала у одинадцятикласників Чернігівського ліцею №15 журналістка місцевої газети.

Валентина Руденок, класний керівник 11-Г

— Учні здали пробне тестування і вирішили, що все дуже легко. Але забувають про важливі, здавалося б, дрібниці. Вчителі і мами хвилюються, щоб діти вчасно потрапили на тести, щоб прийшли в ту школу, де повинні складати тестування, щоб взяли всі необхідні документи.

У нашій школі вже не перший рік проводять ЗНО. І ми бачимо, як абітурієнт годину простояв під дверима і тільки коли став заходити, з'ясувалося, що приніс не всі документи. Хоча за цей час міг би вже з'їздити за ними.

Я б порадила заздалегідь дізнатись, як дістатися в необхідний вам пункт тестування, продумати маршрут, як зручніше доїхати.

Заздалегідь скласти список всього необхідного і збирати сумку за списком, краще напередодні ввечері.

Не беріть на тестування мобільний телефон. Вже не одну людину виганяли з тестів, коли знаходили телефон у кишені.

Анна Левченко, учениця 11-Б класу, 17 років:

— Мрію стати журналістом. Буду поступати до Львова чи Івано-Франківська. Спочатку був невеликий страх, так як вчуся у фізико-математичному класі, а поступати збираюся на гуманітарну спеціальність. Навіть українську мову буду здавати поглибленого рівня.

Назар Кальян, учень 11-Г класу, 17 років:

— Мрію вступити на бюджет. Страшно, що безкоштовних місць у цьому році буде менше. Відповідно і поступити буде складніше. А ще є ймовірність того, що навіть студентам-бюджетникам перестануть платити стипендію.

Похожие статьи:

Образование и наукаЗНО з мови не здасть 1/4 українських абітурієнтів

Теги: #освіта
Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk