В індійському підручнику написали про атомний удар Японії по США

7 февраля 2014
4759 просмотров Голосов: 1 Автор:Евген Скил
article3656.jpg

У шкільному підручнику, виданому в Індії, виявилися 59 історичних помилок, пише «The Times of India». Серед іншого в книзі стверджується, що в 1945 році Японія скинула ядерну бомбу на США, тоді як насправді все відбулося навпаки.

Помилки були виявлені в англомовному посібнику з суспільних наук для учнів восьмого класу школи (всього в індійській школі 12 класів). Видавцем книги виступила освітня рада штату Гуджарат.

Укладачі підручника проявили незнання не тільки зарубіжної історії, але й своєї власної. Зокрема, в книзі говориться, що Махатма Ганді, який вважається одним з головних символів Індії, був убитий 30 жовтня 1948. Насправді його застрелили 30 січня 1948.

У розділі, присвяченому отриманню Індією незалежності, йдеться про те, що північна частина британської колонії в 1947 році отримала назву Ісламський Ісламабад, а його столицею став Хайбер-Гхат. Насправді, країна розташована на північ від Індії, називається Пакистан, а його столицею є Ісламабад. Хайбер-Гхат — місцева назва Хайберського проходу через гори Гіндукуш, розташовані в Пакистані і Афганістані.

Помилки у виданні були допущені і в інших дисциплінах. Наприклад абревіатура ЮНЕСКО розшифровувалася не як Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, а як Організація Об'єднаних Націй з питань освітніх співтовариств і дітей.

Крім того, кажучи про погіршення екології, автори підручника написали, що через вирубку дерев у атмосфері збільшується кількість CO3. Насправді йдеться про CO2, або вуглекислий газ. Речовина, що має формулу CO3, називається триоксидом вуглецю. Вона вкрай нестабільна і зустрічається як продукт реакції між вуглекислим газом і атомарним киснем.

Крім фактичних неточностей у підручнику виявилося близько 100 орфографічних помилок. Серед іншого, з помилками були написані імена індійських реформаторів і революціонерів. За словами голови комітету Гуджарату, що відповідає за випуск підручників, поки що відкликати книги можливості немає, але в майбутньому всі помилки будуть виправлені.

Похожие статьи:

ПроисшествияУ Японії через снігопади загинуло семеро людей

Новости в мире​США розмістять в Японії два додаткових есмінця для захисту від КНДР

IT-ТехнологииЯпонські вчені вразили світ

ОбществоВ Японії відкрили готель для жінок, які хочуть поплакати

Политические статьи6 глобальних наслідків вторгнення до Криму

Комментарии (1)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk