Герб Тернополя у місії скандального джерела

22 ноября 2014
10031 просмотр Голосов: 1 Автор:Пророк
article6145.jpg

Герб Тернополя у місії скандального джерела.

Важко сказати, чи фундатору міста Тернополя Яну Тарновському хоча б гикнулося, що у далекому майбутньому його родовому гербу доведеться виконувати місійну функцію із скандальним Тернопільським джерелом.

На останньому, спочатку, доведеться детальніше заглибитися, адже історія цього джерела сягає безбожних комуністичних часів.

За рік до закладення парку «Комсомольський», тодішній атеїстичний виконком Тернопільської міської ради, розпочав його засновувати із гідрологічної пам’ятки природи – Тернопільського джерела.

У цей час такі будови здійснювалися на ентузіазмі комсомольців, часто на суботниках.

Після важкої праці у молоді виникала потреба вгамувати спрагу тілесну, що новоутворене джерело і задовольняло.

Але і осторонь не залишилося Боже Провидіння, котрому сподобалося використати атеїстичний виконком, щоб заснувати у майбутньому джерело і для вгамування спраги духовної, шляхом містичного збігу чисел, а саме сімки, освяченої з початку Біблії. Бо безбожників можливо переконати лише твердою вірою, заснованою не на снах та видіннях, а на дійсних фактах, підтверджених точними науками, котрими вміло послуговуються навіть атеїсти.

Тому, не випадково, рішення Тернопільського виконкому за №131 про заснування джерела, датоване 14-м березнем 1977 року.

Тут, число дня місяця має дві сімки та числа року теж із двома сімками.

Це джерело було розміщене на схилі теперішнього співочого поля, від якого брала початок річка Рудка. Воно також було відоме, як Кузьмовичеві джерела.

Згодом джерело забудували круглою кам’яною огорожею, в середині якої розмістили сонячний годинник.

Міщани з прилеглих мікрорайонів роками брали з цього джерела воду для власних потреб. Не обділяло джерело приїзжих тернополян та гостей міста, хоча повідомлялося, що вона шкідлива для здоров’я. Але і знайшлися такі люди, котрі вважали воду із Тернопільського джерела цілющою і навіть Благодатною, оскільки вірили, що біля нього з’явилася Матір Божа. А деякі релігійні громади – свяченою, тому, що освячували її тут під час Водохреща.

За незалежної України «Комсомольський» парк перейменували у парк «Національного відродження». Останнє поняття, новоспечені зверхники бачили у шматуванні території парку під житлову забудову.

Не залишилися осторонь цього процесу люди, котрі вважали воду із джерела цілющою та Благодатною. Вони під національним відродженням розуміли відродження віри. Тому, згодом на місці джерела та сонячного годинника забудували каплицю.

Але, таке «зухвальство» не сподобалося новітнім зверхникам. Часто так буває, що у сім’ї діти більше люблять батька або матір. Виявилося, що появилася релігійна громада, котра більше схилилася у любові до матері – Богородиці. Через це у 2011 році виник конфлікт між міською владою та релігійною громадою.

Про скандал заговорила вся Україна.

Після зруйнування каплиці, труба по якій текла вода була пошкоджена. Джерело перетворилося на тоненьку цівочку. Але і ця цівочка ще деякий час розводила кров спраглих своєю Благодатю, щоб вона циркулювала по жилах українців, приносячи мир, спокій та процвітання.

На це злакомилися тернопільські захланні безбожники – по шкодувавши тонесенької цівочки води своєму народові. Мовляв, щоб сліду не залишилося від віри релігійної громади у ніби то з’явленні тут Матері Божої. Щоб унеможливити молитися та навіть перебувати біля джерела людям, потрібно було взагалі припинити його діяльність.

Цього було досягнуто шляхом високого засипання джерела та старого сонячного годинника і забудовою, точно на тому самому місці, подоби годинника, за новітніми задумами, як символу уже українського безбожництва.

Але на людські дії та задуми є воля Божа.

Щоб підтвердити євангельські слова:«Не увіруєте, якщо не побачите чудес та див!» (Йо.4,48), Годинник став приладом саме для показу чудес та див. На вигляд він неначе літаюча тарілка, що прилетіла з космосу, щоб застерегти нас від напастей, та приземлилася приблизно посередині між Зарваницькою та Почаївською Матір’ю Божою.
На диво, одразу після введення в експлуатацію, прилад почав функціонувати.
Вказувати тіню Свого Покрову та сліду правої Стопи на циферблат годинника взялася Сама Пресвята Богородиця.

Прийдіть до нього поближче. Придивіться до циферблату.

На ньому ви побачите малий герб міста Тернополя, затверджений ухвалою Тернопільської міської ради народних депутатів від 28.07.1992 року. Цифри усіх дат мають сімки. Число дня –сума чотирьох сімок. Сума чисел року дає число 21, або три сімки.

Призначення герба – ідентифікувати місто і постійно нагадувати про щось дуже суттєве та тільки йому притаманне.

Малий герб міста має на чотирикутному щиті синього кольору срібне стилізоване зображення Старого замку і знаку Леліва, виконаного у вигляді шестипроменевої зірки, розміщеної над півмісяцем ріжками догори.

Зірка символізує квітку Богородиці – білу лілею, подібну до тої, з якою явився до Неї архангел Гавриїл, щоб пророкувати народження Христа.

На грецькому острові Кефалонія, що розміщений недалеко від святої гори, існує традиція приносити в храмове свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці білі лілії, котрі вкладаються в кіот ікони Божої Матері, де залишаються без води аж до Успіння Пречистої. І у цей день стається диво: на сухих, потрісканих від спеки лілій, через п’ять місяців після їхнього зрізання, розпускаються ніжно білі квіти.

Священники кажуть, що сухі стебла лілій подібні до наших душ, що засохли від безбожництва та сумнівів. Щоб нагадати нам, що для Бога немає нічого неможливого, на цьому, за нашою уявою наперед приреченому стеблі, на диво, розквітає лілія.

Геральдика підтверджується Статутом територіальної громади міста Тернополя, що зірка є символом духовного відродження, волі, мети, постійності, світла та життя.

Місяць -є символом Діви Марії, як прихильності вищих сил.

Синій колір означає віру та духовність, а срібний – честь, шляхетність та доблесть, мир, добробут та надію, чистоту та непорочність.

Тернопільські зверхники для свого народу вчинили із скандальним джерелом, щось подібне до традицій зрізань та принесень у храмове свято на острові Кефалонія білих лілій. Своїми діями вони доклали максимальні зусилля, щоб скандальне джерело приректи на вічне забуття, а народ, як лілій залишити без Благодатної води.

Але, Милосердному та Всемогучому Божому Провидінню сподобалося інакше.

Згідно Задуму Божого, усе що народжується постає у муках та крові.

Засипане скандальне джерело позбавило українців Благодатної води, щоб розбавити кров, що тече у їхніх жилах. Тому, народ постає, як зів’яле стебло лілеї без Благодатної води. Стікаючи кров’ю. Так народжується нова, переконливіша, уже не чужа, а наша віра, котра розквітне, як квітка лілії.

Матір Божа своїми багато численними числовими Знаками тіней на Годиннику прозріння та сьогоднішні трагічні події спонукають нас до цього.
Благодать Господа нашого Ісуса Христа з усіма Вами! Амінь.
Пророк: Мирослав Копак

22.11.2014 року

Похожие статьи:

Политические статьиЖовтневий Богородичний тест на прозріння

Политические статьиПутінська тінь сьомого жовтня у Тернополі

Политические статьиВиборці вчергове збаламучені книжниками та фарисеями

Политические статьиДень незалежності на годиннику прозріння.

Коммунальные предприятияПрипинення Угорщиною реверсу газу в Україну на Годиннику прозріння

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk

закрыть

Соц сети