Уже скоро комп’ютери почнуть працювати зі «швидкістю світла»

24 июня 2015
4492 просмотра Голосов: 0 Автор:Kovel
article9321.jpg

Науковці зробили нове високотехнологічне відкриття, яке дозволить комп’ютерам працювати в тисячу разів швидше порівняно із сучасними системами.

Уже скоро комп’ютери почнуть працювати зі «швидкістю світла».

Спеціалісти із обчислювальної техніки Університету Юти оголосили про свій винахід у галузі комп’ютерних технологій. Інженери зуміли розробити «ультракомпактні світлоділителі», що стало першим кроком на шляху до створення суперкомп’ютерів.

Сьогодні усі обчислювальні процеси здійснюються за допомогою передачі електронів через фізичні провідні канали. На противагу їм «світлоділителі» мають надзвичайно малий розмір, завдяки чому їхня кількість на одному комп’ютері може сягати до кількох мільйонів. Вони створюють для передачі даних світлові промені, які є тоншими за людське волосся в 50 разів. Така технологія здатна значно пришвидшити роботу будь-якого комп’ютера.

Вважається, що в усьому Всесвіті немає нічого, що рухається швидше, ніж світло.

Професор комп’ютерних технологій Раджех Менон у своїй статті в журналі Nature Phototronics пише: «З практичної точки зору світло є найшвидшим засобом для передачі інформації». При цьому він одразу зазначає, що «…для передачі інформації, наприклад, на ваш ноутбук, світло потрібно якимсь чином трансформувати в електрони. В іншому випадку машина не зрозуміє, що ви від неї хочете. І в цьому саме і є головна проблема. При такій трансформації передача даних буде відбуватися миттєво».

Розробку першого «світлоділителя» розпочали з метою миттєвої передачі інформації. Адже як зазначає Раджех Менон: «Наше завдання полягає у тому, щоб здійснити весь процес передачі виключно за допомогою світла».

Науковці запевняють, що уже скоро винахід зможуть використовувати для створення суперкомп’ютерів, які відповідатимуть за обробку великої кількості інформації в обчислювальних центрах. В перспективі цю технологію можна буде адаптувати й для удосконалення персональних гаджетів, таких як планшет та смартфон. «Світлоділитель» допоможе їм працювати швидше та «споживати» при цьому менше електроенергії.

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk