​На згадку про Небесну сотню в Празі встановили хрести (ФОТО)

24 апреля 2014
6819 просмотров Голосов: 0 Автор:Євген Торін
article4573.jpg

У одному з парків Праги встановили дерев'яні хрести як символ пам'яті про загиблих під час протистоянь в Києві.

107 дерев'яних хрестів встановили на поляні одного з парків в Празі. Хрести символізують пам'ять загиблих героїв Майдану. На акції пам'яті «Небесної сотні» виступив колишній міністр закордонних справ Чехії, голова партії «TOP-09» Карел Шварценберг, який призвав українських і чеських громадян, а також європейських політиків до «пильності в протистоянні з агресивною політикою Росії, відносно України».

На акції також виступили консул посольства України в Чеській Республіці Валерій Лобач, Мартін Углірж, представник чеського громадського об'єднання «Хочемо демократичну Україну». У акції також взяв участь Олександр Медведєв — один з 38 поранених героїв Майдану, яких прийняла на лікування Чехія.

Некролог замученого депутата Горлівської міськради Володимира Рибака був приєднаний до «стіни пам'яті» на символічному кладовищі «Небесної сотні» в Празі.

Акцію, в якій взяли участь більше 100 українців і чехів, організувала празька Вршовицка галерея просто неба «Proluka», громадське об'єднання «Українська європейська перспектива» і чеське об'єднання «Dekomunizace.cz».

У Україні, меморіал загиблим на Майдані, вулицях Грушевського і Інститутською в Києві під час протистояння відкриють в лютому 2015 року.

До 14 травня продовжиться публічне обговорення програми конкурсу, реєстрація учасників — до 16 червня, подання проектів — до 22 серпня, а з 28 серпня по 28 вересня роботи будуть представлені для голосування. Кращий проект виберуть до 15 жовтня.

Проект координується за допомогою спеціального сайту, на якому проводяться опитування і висуваються ініціативи з приводу проекту.

З народних ініціатив ключовими є створення «Музею Революції гідності» і реконструкція центральної частини Києва у форматі «Майдан — місто в місті». Фінансувати конкурс, виготовлення і встановлення меморіалу будуть за рахунок благодійників.

Похожие статьи:

Политические статьи​США допоможуть Києву грошима Віктора Януковича

Новости Культуры​У Данії починається пісенний конкурс «Євробачення-2014»

Новости Спорта​Фінал Кубка України з футболу може пройти у Полтаві

Новости ПреступностиБез пояснення причин скасована сесія Одеської облради

Происшествия​Костянтин Ернст намагався застрілитися після розмови з Путіним

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk