ЄДАПСу передумали давати 295 мільйонів

30 декабря 2013
2857 просмотров Голосов: 0 Автор:
article2530.jpg

Державна міграційна служба відмінила процедуру закупівлі у ПАТ «КП ОТІ» послуг зі створення Єдиного державного демографічного реєстру, системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства та складових відомчої інформаційної системи ДМС України.

Оголошення про відміну закупівлі опубліковано 26 грудня, але датою прийняття рішення вказано 23 грудня.

Причина відміни — відсутність подальшої потреби у закупівлі товарів, робіт та послуг.

Нагадаємо, що 20 грудня Державна міграційна служба України акцептувала пропозицію ПАТ «КП ОТІ» вартістю 295,10 млн грн. Підрядника було обрано за неконкурентною процедурою в одного учасника. Замовник послався на неможливість проведення відкритих торгів через їх тривалість – 2,5 місяці. Як йдеться о обґрунтуванні, кошти, передбачені на закупівлю ЄДДР мали бути освоєні до кінця 2013 року.

При цьому держслужба ніяк не пояснила вибір «КП ОТІ» у якості виконавця проекту.

Офіційно 99% акцій ПАТ «КП ОТІ» належить іншій фірмі — ТОВ "ЄДАПС", власником якого є офшор «Cib investment fund ltd» (Сент-Кітс і Невіс). Цей офшор також є власником фірми «ЮС-Дизайн», на яку голова консультативної ради концерну "ЄДАПС" Юрій Сидоренко зареєстрував свої патенти на закордонні паспорти та акцизні марки.

Нагадаємо, літом цього року уряд та Верховна Рада прийняла кілька рішень, спрямованих на видалення "ЄДАПСу" з ринку виготовлення державних документів. Державні замовлення на ці бланки було передано поліграфкомбінату «Україна», який перейшов у відання Нацбанку України.

Теги: едапс
Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk