​На українському кордоні знаходяться десятки тисяч російських військових, — Пентагон

24 мая 2014
3653 просмотра Голосов: 1 Автор:Евген Скил
article4829.jpg

Незважаючи на певну активність, на кордоні з Україною залишаються десятки тисяч російських військових.

Про це заявив спікер Пентагону Джон Кірбі.

Ми бачимо продовження активності по підготовці до відходу деяких підрозділів, не усіх. Хотів би нагадати, що на кордоні з Україною залишається дуже велика кількість російських військ. Десятки тисяч (російських-авт.) солдатів і нині там залишаються. Тому попри те, що ми бачимо певний рух, говорити про повне відведення російських військ, наказ про який давав президент Путін, рано, — відмітив Кірбі.

Нагадаємо: Заступник начальника Генерального штабу Збройних сил Росії генерал Валерій Герасімов заявив, що повернення російських військ, які нібито проводили планові навчання у кордону з Україною, триватиме «днів двадцять». За його словами, відведення військ почалося 19 травня.

Того дня президент Росії Володимир Путін у черговий раз заявив, що напередодні президентських виборів в Україні 25 травня наказав повернути в місця постійної дислокації свої війська, які знаходилися біля кордону з Україною офіційно з метою навчань. Але ще кілька днів тому на заході повідомляли, що цього повернення не відбувалося; тільки учора в НАТО спостерігали обмежену активність російських військ у українського кордону, який, можливо, може свідчити про їх підготовку до відведення.

Раніше Путін вже кілька разів заявляв, що російські війська у кордону з Україною завершили свої чергові невпинні навчання і відводяться. Але і досі вони тільки недалеко відходили від самого кордону і потім поверталися знову, а в Росії заявляли, що там почалися вже нові навчання.

Похожие статьи:

Новости Политики​У НАТО пояснили, що видає російських військових на сході України

Новости Украины«Третьою силою» під час вбивства українського військового в Криму виявилися російські спецназівці

ПроисшествияРосійські військові затопили ще один корабель біля входу в Донузлав

Новости Политики​Путін вирішив відвести війська від українського кордону

Новости Политики​Військові не поспішають виконувати указ Путіна по відведенню військ від кордонів України

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk