Джерело: сьогодні можуть оголосити надзвичайний стан

7 декабря 2013
3925 просмотров Голосов: Автор:
article1796.jpg

 Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на власне джерело в одному з силових відомств, "введенню НС передуватиме провокація на території Майдану, де розташований табір мітингувальників".

Співрозмовник підкреслив, що введення НС може бути оголошено сьогодні на Першому національному у зверненні уряду в 21:30.

Відповідно до закону «Про правовий режим надзвичайного стану», НС, зокрема, може бути введено у разі виникнення масових безпорядків, що супроводжуються насильством над громадянами, обмежують їх права і свободи, спроби захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України шляхом насильства.

Пропозиції щодо введення НС президенту подає Рада національної безпеки або Кабмін.

НС в Україні або в окремих її місцевостях вводиться указом президента, який підлягає затвердженню ВР протягом двох днів з моменту звернення. При вимозі невідкладних заходів з порятунку населення або недопущення загибелі людей, НС може бути введено без попередження.

НС в Україні може бути введено на строк не більше 30 діб і не більше 60 діб в окремих її місцевостях.

Нагадаємо, сьогодні на Першому Національному розпочався телемарафон «Відкрита студія» у прямому ефірі. У першій частині телемарафону розповідали про загрозу епідемії пнемпонії і туберкульозу на Майдані. 

Між тим, біля будівлі телецентру з'явилася посилена охорона. Як повідомив телеканалу журналіст "Радіо- Ера" Олександр Завадько, в даний час правоохоронці не здійснюють ніяких активних дій – працівники та гості телецентру можуть вільно заходити і виходити з будівлі телецентру. Журналісти пов'язують посилену охорону з проведенням телемарафону.

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk