Янукович пропонує Яценюку та Кличку високі посади в уряді

25 января 2014
2747 просмотров Голосов: 0 Автор:Pavel Nek
article3292.jpg

Учасники переговорів з опозицією від влади заявили про готовність президента Януковича призначити Яценюка прем'єр-міністром, а Кличка — віце-прем'єром. Відповідна заява розміщена на сайті глави держави.

За результатами третього етапу переговорів представників влади та опозиційних лідерів перший заступник глави президентської адміністрації Андрій Портнов та міністр юстиції Олена Лукаш заявили про те, що президент запропонував лідерам опозиції високі посади.

Про це йдеться у заяві учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи Портнова та Лукаш щодо перебігу переговорів Віктора Януковича з лідерами опозиційних парламентських фракцій, оприлюдненій на сайті президента України увечері у суботу, 25 січня.

Янукович пропонує опозиціонерам посади

Так, Лукаш повідомила, що для забезпечення широкого громадського діалогу Януковичем «викликано на публічні дебати Віталія Кличка, на які той надав свою згоду».

Під час другого раунду переговорів Януковича з лідерами опозиції

Під час другого раунду переговорів Януковича з лідерами опозиції

За словами Портнова, сторони обговорили можливі зміни до законів, ухвалених 16 січня 2014 року, а також «досягли згоди щодо формування Центральної виборчої комісії на пропорційній основі згідно з тими пропорціями розміру парламентських фракцій, які сьогодні є в парламенті».

Звільнити центр Києва

Портнов наголосив, що «сторони також домовились про те, що площі та вулиці міста Києва будуть поступово звільнені як протестувальниками, так і правоохоронцями».

«Президент України переконаний, що спільна робота разом з опозицією допоможе державі об’єднатися і провести необхідні реформи для держави і суспільства», — зазначається в заяві. Там також повідомляється, що Віктор Янукович вкотре висловив жаль з приводу всіх трагічних випадків, поранень, жертв конфліктів останніх днів та наголосив на неприпустимості насильства. «Ми засуджуємо всі радикальні сценарії та їхні наслідки. Переговори будуть продовжуватися за домовленістю сторін», — йдеться у заяві.

Тим часом жодної інформації від опозиційних лідерів про результати переговорів з владою ще немає.

Похожие статьи:

Новости ПолитикиБондаренко рассказал о слухах об арестах в рядах оппозиции

Новости ПолитикиЯценюк каже, що існує можливість проведення виборів у 2014 році

Новости ПолитикиЯценюк, Тягнибок і Турчинов проходять у справі про "захоплення влади"

Новости ПолитикиОпозиція готується назвати "єдину команду для перемоги"

Новости Политики​На Турчинова, Яценюка і Ярему можливий замах

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk