Кримчанам під Росією буде не так той солодко

23 марта 2014
4156 просмотров Голосов: 1 Автор:
article4284.jpg

Генсек «Amnesty International» Саліл Шеті опублікував короткий огляд репресій зі сторони РФ, які чекають на жителів Криму.

Він підкреслює, що не варто вводити себе в оману, що етнічним українцям і кримським татарам, які проживають на території Криму, дадуть можливість висловити свою думку з приводу анексії півострова Росією.

-Більшість людей у Криму будуть сприймати все це як повернення додому. Але якщо хтось думає, що підняття російського прапора над державними будівлями допоможе поліпшити управління, викорінити корупцію або зміцнити демократичність підходу в управлінні півостровом, дуже скоро їх спіткає розчарування — але для проявів несхвалення можливості вже не залишиться, — пише Шеті.

На його думку, 18 березня президент Путін санкціонував те, що є військовою окупацією, тим самим поклавши початок застосуванню на території півострова російського законодавства.

Тепер кримчани повинні дотримуватися зовсім інших правил, що, в свою чергу, буде мати руйнівний вплив на дотримання до них прав людини.

Шеті нагадує, що у Росії останнім часом було введено ряд нових законодавчих і адміністративних заходів, які суперечать не лише міжнародно-правовим зобов'язанням, але і власній російській Конституції. Ось деякі з них:

Законодавство згортає проведення мирних протестів через накладення великих штрафів для організаторів демонстрацій, що не дотримуються обмежувального списку правил і норм.

У 2013 році більше 600 людей були затримані під час 81 заходу тільки в Москві і поблизу столиці; ще кілька сотень людей були затримані лише минулого місяця.

Закон про «іноземних агентів», прийнятий у 2012 році, поклав початок наступу на НВО на території всієї Росії. Кілька організацій та їх лідерів були оштрафовані на великі суми за відмову реєструватися як «іноземні агенти». Деякі з організацій були змушені закритися, а багато інших побоюються подальших переслідувань.Гомофобне законодавство, запроваджене торік, сьогодні використовується для обмеження прав на свободу вираження думок і зборів для лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерних людей (ЛГБТ) і вже викликало хвилю гомофобного насильства у всій Росії. За порушення цих законів накладається штраф у розмірі до 3000 доларів США.Богохульство було криміналізоване після короткого, мирного, однак провокаційного і політичного виступу панк-групи «Pussy Riot» в головному соборі Російської православної церкви у Москві в 2011 році.Наклеп знову стає злочином.

— Не чекайте, що кримчани будуть брати участь у інформованій суспільній дискусії з приводу цих «зроблених в Росії» репресій, які, до речі, вже почали поширюватися і на півострові. Вони не будуть мати можливості для цього, — підкреслює Шеті.

  • У Росії державний контроль закріплений за найбільшим інформаційним агентством, критичні новинні сайти і блоги блокуються і з'являються перед загрозою судового переслідування, редакторів та директорів впливових незалежних ЗМІ звільняють, а популярні новинні кабельні канали відключають від ефіру відразу кілька супутникових провайдерів.

— У Криму планується «закручування гайок». Однак по телебаченню репресії показувати не будуть, — підсумовує правозахисник.

Похожие статьи:

Новости Преступности​У ДНР пересварилися і не можуть вирішити «чи оголошувати війну Україні»

Новости ПолитикиЯнукович збирається до Путіна - адміністрація президента

Политические статьиСША зобов'язалися не кидати Україну - «Washington Post»

Политические статьи​США впевнені, що за кривавими подіями в Одесі стоїть Москва

Новости Украины​В Україні навала проплачених людей з РФ і Придністров'я. Це фактично оголошена війна, - голова СБУ

Комментарии (1)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk