Медведєв попросив Януковича «не бути тряпкою»

20 февраля 2014
3203 просмотра Голосов: 0 Автор:Євген Торін
article3856.jpg

Росія продовжить співпрацю з Україною, якщо влада в країні буде легітимною та ефективною,- про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Українська влада повинна сконцентруватися, щоб про них «не витирати ноги, як про ганчірку», наводить слова Медведєва «Інтерфакс».

Прем'єр-міністр підкреслив, що влада повинна «захистити людей, захистити правоохоронні структури, які стоять на сторожі державних інтересів і захищають тих же самих людей».

— Тільки в цьому випадку можна розвивати повноцінне економічне співробітництво, — підсумував Медведєв, попросивши інших членів уряду дотримуватися цієї позиції.

У той же час прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив в ефірі «Ехо Москви», що:

— Росія не відмовляється від фінансової допомоги Україні, проте спочатку там повинна нормалізуватися ситуація.

Напередодні, 19 лютого, Пєсков сказав, що російська влада не може дати точну інформацію про надання Україні другого траншу кредиту в розмірі 2-х мільярдів доларів.

-Очевидно, в ситуації, коли екстремісти влаштовують те, що відбувається на Україні, врегулювання саме цієї ситуації є пріоритетом, — пояснив він.

При цьому в понеділок, 17 лютого, міністр фінансів РФ Антон Сілуанов заявив, що Росія планує придбати другий транш єврооблігацій України на два мільярди доларів на цьому тижні. Перший транш був переведений в кінці грудня 2013 року на тлі масових протестів у Києві та у інших українських містах, викликаних відмовою президента країни Віктора Януковича підписувати договір про асоціацію з Євросоюзом.

До речі: 20 лютого у центрі Києва поновилися зіткнення між радикально налаштованими опозиціонерами і співробітниками МВС. Напередодні вночі лідери опозиції домовилися з владою про перемир'я, але радикальне крило відмовилося його дотримуватися (Віталій Кличко, втім, заявив, що перемир'я порушив «Беркут»).

Похожие статьи:

Новости ПолитикиРибак Януковича "не почув" і позачергово скликати Раду не буде

Новости ПолитикиВ оппозиции считают единого кандидата недостаточным для победы

Новости ПолитикиЧерез портрет Януковича депутат облради сидітиме вдома з електронним браслетом

Новости ПолитикиЯнукович насварив уряд Азарова за відсутність "покращення"

Новости ПолитикиБулатецький: Вибори в такій системі проводити немає сенсу

Теги: янукович
Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk