Призначеного Києвом голову МВС Криму відправили у відставку

9 марта 2014
4782 просмотра Голосов: 0 Автор:Евген Скил
article4109.jpg

Голова МВС України Арсен Аваков звільнив з посади кількох обласних начальників міліції, в тому числі голову МВС автономної республіки Крим Ігоря Авруцького.

Про це Аваков написав на свій сторінці в «Facebook».

Крім Авруцького відправлені у відставку голови УМВС по Черкаській, Рівненській, Закарпатській областям та УМВС Одеси.

— Не стану публікувати імена тих, хто свого часу підтримував ці призначення, мотивуючи професійністю призначуваних і суспільну необхідність таких кадрових рішень. Відповідальність все одно на мені, — написав Аваков.

Він додав, що створив при МВС спеціальну кадрову комісію, яка стежитиме, щоб призначення на керівні пости в міліції проводилися «поза емоційних і політичних компонент».

Ігор Авруцький був призначений головою МВС Криму 1 березня рішенням Авакова, однак по факту не зміг приступити до виконання своїх обов'язків. Прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов перепідпорядкував всі силові структури регіону собі, відмовившись виконувати розпорядження офіційного Києва. Коли Авруцький з супроводом спробував потрапити в будівлю МВС республіки, його зустріли бійці загонів самооборони Криму, що відкрили попереджувальний вогонь в повітря. Незабаром після цього Авруцький оголосив про те, що відмовляється від посади. Замість нього кримське МВС очолив Сергій Абісов, кандидатуру якого затвердив кримський парламент.

4 березня Арсен Аваков повідомив, що в міністерстві внутрішніх справ України за останній час були звільнені 90 відсотків керівного складу. За словами Авакова, за останні три місяці керівництво відомства «дискредитувало себе», і довіра українців до міліції «ледь відрізняється від нуля, як і близька до нуля функціональна здатність».

Нагадаємо, Арсен Аваков, який представляє партію «Батьківщина», був призначений тимчасовим головою МВС 22 лютого. Через п'ять днів, коли Верховна Рада затвердила склад кабінету міністрів, він зайняв цей пост на постійній основі. Одним з найбільш значущих і широко обговорюваних дій Авакова стало рішення про розформування спецпідрозділу «Беркут», яких колишнє керівництво України використало проти учасників вуличних акцій протесту.

Похожие статьи:

Новости ОбществаСеред українців у «Евромайдана» більше противників, ніж прихильників - соціологи

Новости УкраиныКоломойський і Тарута призначені губернаторами: всі призначення в ОДА (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Новости ОбществаМайдановцы побывали в имении Ющенко в Карпатах

Новости УкраиныЗавтра в Украине могут объявить военное или чрезвычайное положение

Новости УкраиныМилиция в Киеве сознательно атаковала медиков и журналистов

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk