Пшонка: "Беркут" 30 листопада залучили через перешкоджання мітингувальників встановленню ялинки

20 декабря 2013
2531 просмотр Голосов: 0 Автор:
article2157.jpg

У даний час слідством з'ясовано, що протидія з боку окремих мітингувальників встановленню ялинки на Майдані Незалежності стала безпосереднім приводом для притягнення правоохоронців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Пшонка, інформуючи про події у ніч на 30 листопада і 1 грудня 2013 року.

Він підкреслив, що підготовка площі до новорічних свят почалася задовго до масових акцій, а їх проведення "значно ускладнило роботу комунальників".

Пшонка повідомив, що керівництво департаменту культури КМДА двічі зверталося до столичної міліції про необхідність забезпечення правопорядку. Він підкреслив, що розслідування справи перебуває під його особистим контролем.

Як повідомлялося, 30 листопада о 4:00 ранку "Беркут" жорстоко побив на Майдані Незалежності студентів, які проводили акцію на підтримку євроінтеграції України. Приводом для розгону стали роботи комунальних служб для встановлення новорічної ялинки.

Вдень 30-го листопада під охороною трьох сотень правоохоронців ялинку почали монтувати. На гранітних плитах Майдану ще можна було побачити кров постраждалих від нічного штурму Євромадана, яку ще не встигли змити.

У неділю, 1 грудня, в Україні пройшла наймасовіша в історії країни акція громадянського протесту, в якій тільки в Києві взяли участь понад півмільйона людей. Мітингувальники, які прийшли в центр Києва, в лічені хвилини очистили Майдан Незалежності від встановлених міліцією огорож.

За ніч з 1 на 2 грудня в Києві учасники акції протесту проти дій влади звели навколо Майдану Незалежності барикади. Для цього активісти, зокрема, використовували частину конструкцій розібраної новорічної ялинки та залізні щити.

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk