Задорнов не буде просити вибачень — навіть якщо йому заборонять в'їзд до України

8 января 2014
3872 просмотра Голосов: 0 Автор:vasylx
article2734.jpg

Щодо України М.Задорнов “жартує” вже не вперше - ще в дев’яності Задорнов жартував, що Україна “вляпалася в Кучму”.

Російський сатирик Михайло Задорнов, відомий своїми шовіністичними висловлюваннями на адресу американців, латишів, литовців, фінів, євреїв, а тепер і українців, яких нещодавно назвав "єврохохлами", поїхав до Антарктиди “піднімати” пінгвінів. УНН не вдалося зв'язатися із самим сатириком, проте його висловлювання щодо України прокоментувала прес-секретар Михайла Задорнова Юлія Єлісєєва.

“Михайло Миколайович подорожує в даний час в Антарктиді. Він і думати забув про „еврохохлів“ і Майдан, і Київ. Йому це зараз взагалі нецікаво. У Михайла Миколайовича була історія, коли одна нікому невідома у Владивостоці журналістка подала до суду на Задорнова, після чого два дні про неї говорив весь Владивосток. Михайло Миколайович висміював безпринципність і підлість багатьох з тих, хто прийшов на Майдан, висміював бажання „вступити в Європу“ — заради самих же українців, бо знає (про українців — Ред.) більше і щиро переживає за вибір українців та події, що відбуваються в Києві”, — пояснили нещодавні висловлювання М.Задорнова у його прес-службі.

Крім того, у прес-службі нагадали, що стосовно України М.Задорнов “жартує” вже не вперше.

“Ще в дев’яності Задорнов жартував, що Україна “вляпалася в Кучму” ... І для нього (М.Задорнова — Ред.) подібні висловлювання характерні, оскільки його жанр — політична сатира. Хочу відзначити, що на адресу російської влади Задорнов жартує ще жорсткіше.

Як розповіла УНН Юлія Єлісєєва, відомого сатирика через подібні висловлювання вже не пускали до Єгипту та включили до “чорного списку" “демократичної Америки”, а також намагалися позбавити литовської візи.

“До речі, московських бізнесменів через їхню прихильність до Заходу він (Задорнов — Ред.) називає при кожній нагоді „евромоскалями", — зауважила Ю.Єлісєєва.

На уточнююче запитання УНН, чи готовий Михайло Задорнов до того, що йому можуть заборонити в"їзд до України, вона відповіла:

“Років десять тому до нього вже приходили після виступу в Києві і погрожували, що заборонять в’їзд до України, яку він дуже любить. На що він відповів: “Найстрашніше було б, якби ви заборонили мені виїзд!”. При цьому прес-секретар запевнила, що словосполучення “єврохохли” придумав не Михайло Задорнов. Він начебто знайшов його в соціальних мережах і на форумах. “Причому, українських”, — запевнила речник сатирика.

“Зазначу, що ніяких вибачень Михайло Миколайович приносити не буде, навіть якщо йому заборонять в’їзд до України”, - резюмувала наостанок Ю.Єлісєєва.

Як відомо, днями російський сатирик Михайло Задорнов в ефірі “Радіо Неформат” назвав людей, що зібралися в центрі Києва, “єврохохлами”, а стосовно українських речей заявив, що ними неможливо користуватися. Як приклад, Задорнов привів українську пінку для гоління, якою “голитися взагалі не можна”, та й українські цукерки не прийшлися сатирику до смаку.

Російський гуморист також розкритикував лідера партії “УДАР” Віталія Кличка.

У МЗС України не коментують ситуацію стосовно висловлювань російського сатирика М.Задорнова щодо Євромайдану та українців. Як пояснив УНН речника МЗС Євген Перебийніс, МЗС не може реагувати на кожне подібне висловлювання з-за кордону.

Водночас губернатор Харківської області Михайло Добкін на власній сторінці у мікроблозі прокоментував нещодавню заяву гумориста Михайла. Він впевнений, що відношення Задорнова до України криється саме в пінці “У Задорнова криза жанру. Дурний виступ. Ми у себе самі розберемося. P.S. Треба йому піну для гоління вислати. Може, він через це злий?” — написав Добкін.

Нагадаємо, у квітні 2013 року ведучий кулінарного шоу “Смак” на російському “Першому каналі” Іван Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: “Я порубав зелень, як червоний комісар жителів української села”. Звертаючись до гостя програми Олександра Адабашьяна, він додав: “Ви почистили мій клинок”, на що той відповів: “Я просто останки жителів... струшую”. Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

Тоді в МЗС України розцінили жарт І.Урганта як прояв неповаги до пам’яті мільйонів жертв тоталітарного режиму.

Комментарии (1)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk