Європейські політики можуть допомогти Україні стабілізувати ситуацію - Азаров

24 января 2014
3125 просмотров Голосов: 0 Автор:
article3265.jpg

Європейські політики мають реальні важелі впливу на українську опозицію длянормалізації ситуації в Україні, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у Давосі в інтерв'юРБК.

"Європейські політики могли би надати Україні реальну допомогу щодо нормалізації ситуації. Було б достатньо, якби Баррозу, Ештон, Фюле чи інші європейські політики звернулися до української опозиції та заявили, що захоплення державних установ, адміністративних будинків є протизаконним, суперечить нормам демократії. І якщо ви продовжите такі дії - ми з вами не співпрацюватимемо", - сказав Азаров.

Заворушення в центрі Києва розпочалися 19 січня, коли радикально налаштованімітингувальники пішли на зіткнення з правоохоронцями, які не пускали людей доурядового кварталу. Заворушення вже поширилися й регіонами країни, де людизахоплюють адміністративні будівлі. В результаті цих подій, за даними ЗМІ, загинули шестеро людей, разом з тим міліція підтвердила загибель двох людей внаслідоквогнепальних поранень. Також постраждали сотні людей з обох сторін.

Мітинги прихильників європейської інтеграції в Києві раніше відвідувала низка зарубіжних дипломатів, які підтримують мітингувальників.

У п'ятницю, 24 січня, президент України Віктор Янукович провів зустріч з єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле. Останнійприїхав до Києва від імені глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон і голови Єврокомісії ЖозеМануеля Баррозу, щоб допомогти у вирішенні кризової ситуації.

Похожие статьи:

Новости УкраиныРибак відкинув можливість введення НС в Україні

Новости УкраиныВ Україні 102 населених пункти залишаються без світла, із заметів звільнено 97 осіб - ДСНС

Новости БизнесаНаркотрафик.UA.

Новости Сельского хозяйстваУкраина с начала маркетингового года экспортировала 17,6 млн тонн зерновых

Новости ПолитикиВіктор Пєлєвін про ситуацію в Україні

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk