МВС розробило законопроект про створення Національної поліції

9 декабря 2014
11342 просмотра Голосов: 0 Автор:Dreamy
article6324.jpg

Міністерство внутрішніх справ України розробило і подає до Верховної Ради законопроект про створення Національної поліції, повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Відкриваючи засідання уряду, Яценюк зауважив, що в цьому законопроекті ліквідується низка невластивих функцій міліції, зокрема і «ті пострадянські департаменти із боротьби зі злочинністю та корупцією, які очолювали злочинність і корупцію».

Прем’єр також наголосив, що головним завданням для уряду буде створення Державного бюро розслідування. Крім того, згідно з законопроектом, прокуратура буде позбавлена функцій загального нагляду та слідства. «Державне бюро розслідувань візьме на себе функції незалежного слідчого органу з відповідного складу злочину», – сказав Яценюк.

Крім того, за словами голови уряду, програма діяльності Кабміну передбачає реалізацію п’яти антикорупційних законів.

«Урядом був розроблений і ухвалений разом із президентом України пакет з п’яти законів. Тепер йдеться про реалізацію ухвалених законів. У першу чергу – створення Національного антикорупційного бюро і запуск роботи Національного антикорупційного бюро. Друге – це створення й ефективна діяльність Національної комісії з питань протидії корупції, Національного агентства протидії корупції, яке є превентивним органом із боротьби з корупцією», – сказав Яценюк, відкриваючи засідання уряду.

Прем’єр зазначив, що передбачається також електронне декларування всіх доходів і видатків всіх державних чиновників. Крім того, передбачений моніторинг життя державних службовців щодо відповідності задекларованого з реальністю.

У жовтні уряд затвердив концепцію реформування МВС та стратегію розвитку органів внутрішніх справ України.

У вересні міністр внутрішніх справ презентував проект реформи міліції. За словами Авакова, реформа передбачає приблизно 30% скорочення складу МВС.

Похожие статьи:

Новости ПолитикиЯценюк каже, що існує можливість проведення виборів у 2014 році

Новости ПолитикиЯценюк, Тягнибок і Турчинов проходять у справі про "захоплення влади"

Новости Политики​На Турчинова, Яценюка і Ярему можливий замах

Новости ПолитикиОпозиція готується назвати "єдину команду для перемоги"

Новости ПолитикиБондаренко рассказал о слухах об арестах в рядах оппозиции

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk