На борту збитого "Боінга" були громадяни 9 країн та 80 дітей

18 июля 2014
5621 просмотр Голосов: 0 Автор:Pavel Nek
article5272.jpg

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Як повідомили в посольстві Малайзії агентству "Інтерфакс-Україна", в авіакатастрофі в Донецькій області загинули 43 громадянин Малайзії, серед яких і члени екіпажа.

«43 людини, у тому числі члени екіпажу… Але ми не можемо дати точних даних. Проходить упізнання, з'ясовуємо, що сталося, залучаємо малайзійських фахівців і тісно співпрацюємо з українським урядом», — сказав представник посольства.

За деяким даними, на борту збитого «Боінга» були громадяни 9 країн.

Відомо, що понад 150-ти з 298 загиблих – голландці.

Крім того, 5 громадян Бельгії стали жертвами катастрофи літака компанії Malaysian Airlines в Україні, повідомив міністр закордонних справ країни Дідьє Рейндерс.

Також на борту збитого «Боінга» було 27 громадян Австралії, повідомила міністр закордонних справ цієї країни Джулія Бішоп, передають ЗМІ.

Бішоп зазначила, що в результаті катастрофи загинули 100 учасників міжнародної конференції з боротьби зі СНІДом, яка мала пройти в Мельбурні.

Серед них міг бути, за деяким даними, колишній президент Міжнародного товариства СНАДу Джоеп Ландж, який близько 30 років займався дослідженнями у цій сфері.

Голова МЗС Австралії пояснила, що після прибуття в Куала-Лумпур учасники конференції мали пересісти на стикувальний рейс у напрямку в австралійське місто Перт.

Представник посольства Малайзії зазначив, що 18 липня в Україну прибуває голова компанії «Малайзійські авіалінії» для розслідування катастрофи.

Співробітник посольства поінформував, що в п'ятницю диппредставництво в Києві (вул. Бусловська, 25) буде відкрито протягом дня до 17.00, у понеділок-вівторок з 10.00 до 16.00, є книга співчуттів.

Щодо транспортування тіл загиблих інформації поки немає.

Авіакомпанія Malaysia Airlines збирається організувати спецрейс, щоб доправити до місця трагедії родичів загиблих людей, повідомляє сайт газети «Фігаро». У європейському підрозділі компанії пояснили, що літаки з родичами вилетять із Амстердама. Дата вильоту поки не визначена.

Як відомо, літак «Боінг-777» Malaysia Airlines, який прямував із Амстердама (Нідерланди) на Куала-Лумпур (Малайзія), 17 липня був збитий і зазнав катастрофи на сході України. Загинули 298 осіб.

За даними українських силовиків, його збили з установки «Бук» терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

СБУ заявила, що перехопила розмову терористів, з якої зрозуміло, що пасажирський літак у небі над Донеччиною збили «казаки», які стояли на Чернухінському блокпосту.

Похожие статьи:

Новости УкраиныКожара рассказал Госдепу, куда полетел Янукович

Новости УкраиныПутин запретит украинским самолетам летать в Россию

ПроисшествияУкраинец, который пытался захватить самолет в Турции, потребовал освободить «майдановцев»

ПроисшествияВесь мир пишет о крушении самолета

БеспределСбит пассажирский самолет

Комментарии (0)

Связаться с нами:

facebookgooglemailodrsstwittervkvk